Sultangazi'ye 'Avrupa Spor Şehri' ünvanı verildi
Sultangazi Belediyesi, spor alanındaki örnek çalışmaları nedeniyle Avrupa Parlamentosu desteğiyle kurulan ACES Europe tarafından bu yıl "Avrupa Spor Şehri" ünvanına layık görüldü. Ödül, Brüksel'de düzenlenen program çerçevesinde takdim edildi.
Uluslararası düzeyde takdir edilen bu karar, Sultangazi'nin spora ve sporcuya verdiği desteğin dışarıdan da görünür hale gelmesinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ödülün yalnızca ilçeye değil tüm Türkiye'ye gurur verdiğini belirtti.
Başkan Dursun'un değerlendirmesi
Başkan Dursun, ACES Europe tarafından belirlenen kriterlere uyum sağlamak için kararlı bir çalışma yürüttüklerini vurguladı. Dursun, bu ünvanın Sultangazi’nin spora verdiği önemin uluslararası düzeyde tanındığının en somut göstergesi olduğunu ifade etti. Ayrıca 2012'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu ünvanı almış olduğunu hatırlatarak, bu yıl Türkiye'de bu ünvanı alan tek şehrin Sultangazi olduğunu belirtti.
Dursun, Sultangazi'de gerçekleştirilen güçlü projeler ve girişimlerle ilçeyi daha ileri taşıma hedeflerinin sürdüğünü; hedeflerinin Sultangazi'yi sporun başkenti yapmak ve ileride Avrupa'nın en iyi spor şehirleri arasında yer almak olduğunu söyledi.
Spor yatırımları ve yerel programlar
Belediyenin açıklamasına göre Sultangazi, gençlerden kadınlara, engelli bireylere ve amatör spor kulüplerine kadar kapsayıcı ve erişilebilir sportif faaliyetler düzenliyor. İlçede hayata geçirilen spor kompleksleri, yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve mahalle spor alanları sayesinde sporun günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi hedefleniyor.
Sultangazi Spor Akademileri ile binlerce çocuğa düzenli ve ücretsiz spor eğitimi sağlandığı, ayrıca ulusal ve uluslararası turnuvalar, koşu etkinlikleri, halk spor festivalleri ve sağlıklı yaşam programları düzenlenerek toplumsal dayanışma ve sporun evrensel değerlerinin yaşatıldığı belirtildi.
Verilen ünvanın, ilçedeki spor altyapısı ve programların uluslararası platformda görünürlüğünü artırması ve Sultangazili sporcuların motivasyonunu yükseltmesi bekleniyor.
SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN DURSUN, BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN AVRUPA PARLAMENTOSU’NDAKİ PROGRAMA KATILDI