Sultangazi’de zincir markette kedi iddiası sonrası zabıta müdahalesi
Dün Uğur Mumcu Mahallesinde yaşanan olayda, bir müşteri tarafından kaydedilen görüntülerde zincir markete giren kedinin un paketlerinin üzerinde tuvaletini yaptığı anlar yer aldı. Video sosyal medyada paylaşılarak vatandaşlar arasında tepkiye neden oldu.
Denetimin kapsamı ve tespitler
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerin ardından Sultangazi Belediyesine bağlı zabıta ekipleri markete giderek geniş kapsamlı denetim gerçekleştirdi. Denetimde fiyat etiketi ile kasa çıkışındaki fiyatların uyumluluğu kontrol edildi, dondurucularda ve raflarda uygun ortamda muhafaza edilmediği değerlendirilen çok sayıda ürüne el konuldu.
Ayrıca ambalajı deforme olmuş birçok ürüne imha edilmek üzere el konuldu. Marketin hayvan girişine karşı yeterli tedbiri almadığı belirlenerek işletme belediye encümenine sevk edildi ve Ticaret İl Müdürlüğünde işlem yapılmak üzere tutanak tutuldu.
Hijyen, tüketici güvenliği ve işletme yükümlülükleri
Olay, işletmelerin gıda hijyeni ve tüketici güvenliğini sağlama sorumluluğunu yeniden gündeme getirdi. Denetimlerde ambalaj bütünlüğü, uygun muhafaza koşulları ve etiketleme uygulamaları önemli kriterler olarak ele alındı. Vatandaşların kaydettiği görüntüler, yetkili kurumların müdahalesini hızlandırdı ve idari işlem sürecinin başlamasına yol açtı.
Olaya ilişkin tutulan tutanaklar çerçevesinde ilgili kurumlarda işlem yapılmak üzere süreç başlatıldı.
DENETİMDE ÇOK SAYIDA ÜRÜNE İMHA EDİLMEK ÜZERE EL KONULURKEN, MARKETE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI