Sultangazi'de MİT görevlisi yalanıyla yaklaşık 10 milyon TL'lik dolandırıcılık: 3 şüpheli tutuklandı

Sultangazi'de kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan üç şüpheli, bir kadını yaklaşık 10 milyon TL değerinde altın ve dövizi teslim alarak dolandırdı; üçü tutuklandı.

Yayın Tarihi: 07.05.2026 16:10
Güncelleme Tarihi: 07.05.2026 16:14

Sultangazi'de MİT görevlisi yalanıyla yaklaşık 10 milyon TL'lik dolandırıcılık: 3 şüpheli tutuklandı

Sultangazi'de MİT görevlisi kimliğiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonu

Olayın gelişimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Nisan tarihinde saat 17.00 sıralarında Sultangazi ilçesi Esentepe Mahallesi'ndeki uygulama sırasında durumundan şüphelendikleri üç kişiyi durdurdu. Üst aramalarında kimlik bilgileri tespit edilen Ö.S. (21), Y.E.G. (18) ve M.T. (21) isimli şüphelilerde yapılan incelemede 155 gram altın ile 19 bin 800 dolar ele geçirildi.

Ele geçenler arasındaki dekontların incelenmesi sonucu M.A. (53) adlı kadına ulaşıldı. M.A. ile yapılan görüşmede, kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan şahıslar tarafından hakkında terör soruşturması bulunduğu yönünde kandırıldığı, bu iddiaya dayanarak 7 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında yaklaşık 10 milyon TL değerindeki altın ve dövizi şüphelilere teslim ettiği öğrenildi.

Yakalama, deliller ve adli süreç

Polis çalışmasında, şüpheliler tarafından teslim alındığı belirlenen 155 gram altın ve 19 bin 800 dolar'ın, M.A. tarafından aynı gün Şişli Maçka Parkı civarında kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan şahıslara verildiği tespit edildi. Uygulama noktasında yakalanan şüpheliler gözaltına alındı, ele geçirilen altın ve döviz muhafaza altına alındı.

Şüpheliler hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan işlem yapıldı; emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

MİT görevlisi yalanıyla 10 milyonluk dolandırıcılık yaptılar: 3 şahıs yakalandı

MİT görevlisi yalanıyla 10 milyonluk dolandırıcılık yaptılar: 3 şahıs yakalandı

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.