Sultangazi Belediyesi karla mücadelede 7/24 sahada
Sultangazi Belediyesi, meteorolojinin uyarıları doğrultusunda kar ve buzlanmaya karşı teyakkuza geçti. Ekipler, 48 saattir sahada hazır bulunuyor; dün gece etkili olan kar yağışının ardından trafik ve yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalarda tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.
Sahada personel ve araç kapasitesi
Karla mücadele çalışmalarında ilçedeki 15 mahallede iki vardiya düzeninde toplam 220 personel görev yapıyor. Operasyonlara katılan araç ve iş makineleri arasında 21 kazıyıcı yükleyici, 7 kar küreme aracı, 2 kar küreme aparatlı araç, 1 greyder, 1 ekskavatör, 1 komatsu ile 18 tuzlama kamyonu ve kamyonet bulunuyor; bunlar olmak üzere toplam 51 iş makinesi çalışmalara dahil edildi.
Tuzlama, dağıtım ve malzeme hazırlığı
Belediye ekipleri, kar yağışı sonrası kullanılmak üzere 2.500 tuz çuvalını kamu kurumları, hastaneler, siteler, camiler ve iş yerlerine dağıttı. Ayrıca trafik ve yaya yoğunluğu olan noktalar için 3.000 ton tuz hazırda tutuluyor; bu adım özellikle buzlanma riskine karşı önleyici bir tedbir olarak öne çıkıyor.
Başkanın açıklaması
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Kar yağışı uyarıları ile birlikte biz de önceki geceden itibaren harekete geçtik. İlçemizin bazı noktalarında hafif yağan kar yağışına karşı iş makinelerimizle sahadaydık. Vatandaşlarımızın kar yağışında bir mağduriyet yaşamaması için ekip arkadaşlarımızla birlikte 15 mahallemizde sıkı bir çalışma yürütüyoruz. İki vardiya çalışan 220 ekip arkadaşımız ve 51 belediye hizmet aracımız vatandaşlarımızın hizmetinde. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yapıyoruz. Araçların trafikte, yayalarımızın da yollarda bir olumsuzlukla karşılaşmaması için 7/24 sahadayız. Olumsuz bir durum yaşanması halinde komşularımız 444 23 32 numaralı Çözüm Merkezimiz üzerinden bize 24 saat ulaşabilir"
Özetle, Sultangazi Belediyesi meteorolojik uyarılara hızlı yanıt vererek personel, araç ve tuz kaynaklarını öncelikli noktalarda yoğunlaştırdı; vatandaşların erişimi için 7/24 iletişim hattı aktif tutuluyor.
SULTANGAZİ BELEDİYESİ, METEOROLOJİNİN UYARILARI ÜZERİNE KAR VE BUZLANMA İÇİN TEYAKKUZA GEÇTİ. EKİPLER 48 SAATTİR SAHADA HAZIR BULUNURKEN VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI. DÜN GECE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞINDAN SONRA TRAFİK VE YAYA SİRKÜLASYONUNUN YOĞUN OLDUĞU NOKTALARDA TUZLAMA YAPILDI.