
Irak'ın Süleymaniye kentinde tarihi Ulu Cami'de, 1820 yılından bu yana her gün ihtiyaç sahiplerine iftar verilerek bir gelenek sürdürülüyor. Kak Ahmed Şeyh'in tavsiyesi üzerine başlayan bu gelenek, her ramazan ayında devam ediyor.
Ulu Cami sorumlusundan Muhammed Şeyh Salar, ramazan ayının kendine has özellikleri gereği ihtiyaç sahiplerine yemek sunduklarını belirtti. Salar, her gün yaklaşık 450 kilo pirinç, 90 kilo fasulye, 700 kilo kırmızı ve tavuk eti kullanıldığını ifade etti. Ayrıca, iftara gelen bireylerin ailelerine de yemek götürüldüğünü kaydetti.
Ramazan ayında her gün 3-4 bin kişinin iftar programına katıldığını vurgulayan Salar, bu geleneğin Kak Ahmed Şeyh döneminden bugüne kadar hayırseverlerin katkılarıyla sürdürüldüğünü bildirdi.
Irak'ın Süleymaniye kentindeki Ulu Cami'de 2 asırdan uzun süredir devam eden iftar geleneğiyle her gün binlerce ihtiyaç sahibine yemek veriliyor. Kentteki Ulu Cami’de Kak Ahmed Şeyh adlı tasavvuf şeyhinin tavsiyesi üzerine 1820'de başlayan iftar geleneğine her yıl devam ediliyor.
Irak'ın Süleymaniye kentindeki Ulu Cami'de 2 asırdan uzun süredir devam eden iftar geleneğiyle her gün binlerce ihtiyaç sahibine yemek veriliyor. Kentteki Ulu Cami’de Kak Ahmed Şeyh adlı tasavvuf şeyhinin tavsiyesi üzerine 1820'de başlayan iftar geleneğine her yıl devam ediliyor.