süleymaniye'de akaryakıt deposunda yangın kontrol altına alındı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Süleymaniye kentinde, Tanjro bölgesindeki bir akaryakıt deposunda çıkan yangın geniş çaplı maddi hasara ve yaralanmalara yol açtı. İlk belirlemelere göre yangın, depoda zemine sızan akaryakıtın tutuşmasıyla başladı ve kısa sürede tesisin diğer bölümlerine yayıldı.
olayın seyri:
Yerel kaynaklar, alevlerin hızla tanker bölümlerine sıçradığını ve sahada 34 benzin tankeri ile 4 gaz tankerinin etkilendiğini bildirdi. Söz konusu yangında toplamda 3 milyon litreden fazla benzinın yandığı aktarılıyor. Olayın çıkış nedeni olarak ilk elde zemine sızma ve ardından alevlenme gösterildi.
müdahale ve etki:
Sivil Savunma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu yangın, dört saatten fazla süren müdahalelerin ardından söndürülebildi. Süleymaniye İl Sağlık Müdürlüğü, olayda 20 kişinin yaralandığını açıkladı; yaralıların tedaviye alındığı bildirildi. Süleymaniye Vali Yardımcısı Şaho Osman olay yerindeki açıklamasında, "Vatandaşlarımızı, il genelinde dağıtımı yapılan akaryakıt ve yakıt miktarlarında herhangi bir etkilenme veya eksiklik olmadığı konusunda temin ederiz" diyerek dağıtım ve tedarik zincirinin etkilenmediğini vurguladı.
Yetkililer, yangının söndürülmesi ve hasar tespitine yönelik çalışmalara devam ederken, olayın ardından güvenlik önlemlerinin ve depo operasyonlarının gözden geçirileceğini belirtti. Bölgedeki acil müdahale ekiplerinin hızlı müdahalesi, yangının daha geniş bir alana yayılmasını engellediği ifade edildi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki akaryakıt deposunda çıkan yangında 20 kişi yaralandı. Yangın, 4 saatten fazla süren yoğun çalışmaların ardından söndürülebildi.