SUBÜ'de özel gereksinimli bireyler akademisyen ve öğrencilerle mutfak atölyesinde buluştu
Etkinlik kapsamı ve katılımcılar
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli bireyler, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek mutfak atölyesinde uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdi. Katılımcılar, birlikte pasta ve kek yaptı ve etkinlik boyunca çeşitli oyunlarla vakit geçirerek etkileşim sağladı.
İşbirliği ve destekleyen kuruluşlar
Program, Rekreasyon Yönetimi ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin işbirliğiyle organize edildi. Etkinliğe destek veren kuruluşlar arasında Sapanca Gençlik Merkezi, Doğa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü ve Engelsiz Fakülte Koordinatörlüğü yer aldı. Bu işbirliği, atölye çalışmasının planlanması ve yürütülmesinde aktif rol aldı.
Hedefler ve sonuçlar
Atölye, katılımcılara el becerilerini kullanma imkânı sunarken sosyalleşme ve dayanışma ortamı oluşturmayı hedefledi. Oyun etkinlikleri ile katılımcıların etkileşimi desteklendi ve uygulamalı mutfak çalışmaları aracılığıyla paylaşım odaklı bir öğrenme deneyimi sağlandı.
SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (SUBÜ) TURİZM FAKÜLTESİNDE DÜZENLENEN ETKİNLİKTE, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE PASTA VE KEK YAPIP ÇEŞİTLİ OYUNLAR OYNADI.