Su yüklü tır hızlı tren köprüsü ayağına çarptı: 1 ölü
Kaza ayrıntıları
Bursa'nın Gürsu ilçesi Kazıklı Mahallesi Bursa Çevre Yolu üzerinde saat 18.00 sıralarında meydana gelen kazada, kontrolden çıkan su yüklü tır bariyerlere ve ardından hızlı tren köprüsü ayağına çarptı.
Kazada tır sürücüsü Mehmet Şirin Çelik (60) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza yapan aracın plakası 16 KIK 08 olarak bildirildi. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Kazayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldı; yetkililer olay yerinde inceleme yapıyor ve kazanın nedeni araştırılıyor.
Olası etkenler ve değerlendirme
Soruşturma sürerken, direksiyon hakimiyetinin kaybolmasına yol açabilecek bir dizi unsur genel olarak göz önünde bulunduruluyor. Bu unsurlar arasında hız, yol ve hava koşulları, araç yüklemesi, mekanik arıza veya sürücü yorgunluğu gibi etkenler yer alır. Ancak bu olayda kazanın kesin nedeni adli ve teknik inceleme sonuçlarına göre belirlenecek.
Yetkililerden gelecek resmi açıklamalar ve bilirkişi raporları, kazanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin net bilgileri sağlayacak. Kamu güvenliği ve benzeri olayların önlenmesi için soruşturmanın titizlikle yürütülmesi bekleniyor.
Su yüklü tır hızlı tren köprüsü ayağına çarptı: 1 ölü