Steve Witkoff, Zelenskiy ve Avrupa güvenlik danışmanlarıyla Ukrayna barış sürecini görüştü
ABD ve Avrupalı yetkililer Rusya-Ukrayna savaşı sonrası barış yollarını ele aldı
ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rustem Umerov ile birlikte Almanya Ulusal Güvenlik Danışmanı Günter Sautter, Fransa Ulusal Güvenlik Danışmanı Emmanuel Bonne ve İngiltere Ulusal Güvenlik Danışmanı Jonathan Powell ile görüştüğünü bildirdi.
Witkoff görüşmeye ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Trump’ın danışmanı ile damadı Jared Kushner’in de katıldığını belirtti.
Witkoff, görüşmeye ilişkin şunları aktardı: "Avrupa’daki barış sürecinde bir sonraki adımların ilerletilmesini ele aldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik."
Witkoff ayrıca, "Görüşmede, ABD Başkanı’nın barış süreci kapsamında müzakerelerin pratik bir şekilde nasıl ileri taşınabileceğine odaklandık. Güvenlik garantilerinin güçlendirilmesi, savaşın sona erdirilmesine ve yeniden başlamamasına yardımcı olacak etkili çatışma önleme mekanizmalarının geliştirilmesi konularını ele aldık. Ayrıca Ukrayna için refah paketi üzerinde de durduk. Ukrayna’nın savaş bittikten sonra başarılı, dirençli ve gerçekten gelişebilmesi için bu kavramları nasıl tanımlamaya, iyileştirmeye ve geliştirmeye devam edebileceğimiz üzerinde çalıştık. Daha birçok ayrıntıyı görüştük ve bu önemli çalışmaya ve koordinasyona yeni yılda devam edeceğiz" dedi.
WASHINGTON (İHA) - ABD BAŞKANI DONALD TRUMP’IN ORTA DOĞU ÖZEL TEMSİLCİSİ STEVE WİTKOFF, UKRAYNA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR ZELENSKİY VE UKRAYNA ULUSAL GÜVENLİK VE SAVUNMA KONSEYİ SEKRETERİ RUSTEM UMEROV’UN YANI SIRA İNGİLTERE, FRANSA VE ALMANYA’DAN YETKİLİLERLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN, "AVRUPA’DAKİ BARIŞ SÜRECİNDE BİR SONRAKİ ADIMLARIN İLERLETİLMESİNİ ELE ALDIĞIMIZ VERİMLİ BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİK" DEDİ.