Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SSK-Bağkur ve 4C'li DİKKAT! Yeni ikramiye çalışmaları tamamlandı yılbaşı öncesi IBAN'a bakmak gerekecek

Emekliye ödenmesi planlanan 5 bin lira ikramiye kapsamında çalışan emekli de faydalanacak iken bu ödemelerin yeni yıla kadar tamamlanacağı ön görülüyor.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 09:01
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 09:01

SSK-Bağkur ve 4C'li DİKKAT! Yeni ikramiye çalışmaları tamamlandı yılbaşı öncesi IBAN'a bakmak gerekecek

Temmuz ayında emekliye enflasyon rakamlarına ek olarak refah payı ile birlikte yüzde 25 zam yapılmıştı. EN düşük emekli maaşına zam yapılmaması ve aynı anda memura eyyanen zam artı olarak verilmesi, emeklinin ara zam ve seyyanen zam konusunda beklentilerini arttırmıştı. Ancak bu beklentiler neticeye uaşmamışken, Erdoğan tarafından Cumhuriyet Bayramı öncesinde 5 bin lira ikramiye müjdesi verilmişti. Hükümet Kasım ayının 15'ine kadar 5 bin lira ikramiye ödemesini hesaplara aktarmıştı. Ancak bu ikramiyeden sadece çalışmayan emeklinin faydalanacağı, çalışan ve ÇKS kaydı bulunan emekliyi harekete geçirmiş ve Ak Partili vekiller telefon yağmuruna tutulmuştu.

EMEKLİ AYRIMI KALKTI

Cumhurbaşkanı RecepnTayyip Erdoğan'a kadar ulaşan talep doğrultusunda bütçe hesaplamaları sonrasında 5 bin lira ikramiye ödemesinden tüm emelinin faydalanacağı müjdesi verilmişti. Çalışmayan emeklinin aldığı Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi, tüm emeklileri kapsayacağı açıklaması yapılırken, konu ile alakalı gözler, ödemenin ne zaman yapılacağına çevrilmişti.

el

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMiYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Çalışan ve ÇKS kaydı bulunan emekliyi de yakından ilgilendiren ödeme onayı sonrasında, hesaplara ne zaman aktarılacağı merak ediliyor. Peki, çalışan emekliye ikramiye ne zaman hesaplara yatacak? Kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçerken, teklifin ilk 46 maddesinin onaylandığı belirtildi. 

2024 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

31 Aralık öncesinde hesaplara aktarılmayı bekleyen çalışana 5 bin lira ikramiye konusunda çalışamalara bütçe görüşmelerinin başlaması sebebiyle ara verildi. Hız kesmeden 2024 yılı için bakanlıkların bütçe görüşmeleri süre geliyor.  Bu görüşmelerin ise 25 Aralık tarihinde biteceği biliniyor. 

enekli

Toplam 86 maddeden oluşan torba yasa teklifinin 46 maddesinin onay alması sonrasında geri kalan teklifler için görüşmeler 26-27 Aralık tarhinde neticelendirileceği tahmin edilirken, Aralık ayının sonuna kadar yetiştirilemezse Ocak ayının ilk haftasında hesaplara aktarılması planlanıyor. 

5 BİN LİRA İKRAMİYE ÖDEMESİ TARİHİ

Çalışan ve ÇKS kaydı olan emeklinin yakından ilgilendiği 3. ikramiye ödemesinin yılbaşı öncesinde hesaplara aktraılması planlanıyor. Hükümet tarafı çalışmaların hızlanması adına harekete geçerken, bütçe çalışmalarının haftasında hesaplara aktarılması için çalışmaların hızlandığı açıklanmış bulunuyor. Son anda yaşanacak aksi bir durumun olmaması durumunda yeni yıla kadar geri kalan emekli de 3. ikramiyeden faydalanabilecek.

ÇKS KAYITLARI SİLDİRİLMİŞTİ

ÇKS kaydı olan emekli, 5 bin lira ikramiye ödemesinden faydalanamayacağı haberini alınca o dönem harekete geçmişti. Yüzbinlerce emekli ÇKS kaydını sildirirken, o dönem ikramiye ödemelerinin belli bir tarihten önce ÇKS girişi olmayan emekliyi kapsadığı ortaya çıkmıştı. Ve yeni tasarıdan ÇKS kaydı olan emeklinin de faydalanacağı belirtilmişti. Şimdi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada belli bir tarihe kadar ÇKS kaydının yinelenmesi adına duyuru yapılmış bulunuyor.