Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SSk, Bağ-kur'luya son dakika seyyanen zam gelişmesi: Meclis'e doğru yola çıktı geliyor

Şubat ayında tam maaşlarını alan emekli, seyyanen zam olup olmayacağını merakla araştırmaya başlamıştı. Kulislerde Mart ayının ortasında emekliye seyyanen zam yapılacağı bilgisi dolanırken, son dakika gelişmelerde meclise ilk tasarının sunulacağı da iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 26.02.2024 13:57
Güncelleme Tarihi: 26.02.2024 13:57

SSk, Bağ-kur'luya son dakika seyyanen zam gelişmesi: Meclis'e doğru yola çıktı geliyor

SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiren gelişmeler mevcut. Ocak ayında yapılan zam sonrasında zamlı maaşlar Ocak ayı için fark ödemesi olarak tamamlanmıştı. Şubat ayında tam maaşlarını alan emekli, seyyanen zam olup olmayacağını merakla araştırmaya başlamıştı. Kulislerde Mart ayının ortasında emekliye seyyanen zam yapılacağı bilgisi dolanırken, son dakika gelişmelerde meclise ilk tasarının sunulacağı da iddia ediliyor. 

Uzmanlar tarafından da seyyanen zam yapılacağına dair açıklamalar mevcut. Ünlü sosyal güvenlik uzmanı Melis Elmen de SSK ve bağ-kur emeklilerine yönelik seyyanen zam açıklamasında bulundu. 4A ve 4B emeklilerini kapsayacak olan seyyanen zam konusunun meclis kapanmadan netliğe ulaşacağı iddialarında bulundu. Açıklamasında seyyanen zam için 10 Mart tarihini belirten Elmen bir teklif sunulduğunu açıklarken, biraz daha baskı yapılması durumunda teklif edilen rakamın üzerinde bir seyyanen zam oranı açıklanacağını belirtti. Yaz mevsiminde memura yapılan seyyanen zam akabinde emeklinin de gözü kulağı kendisine yapılacak maaş düzenlemesine çevrili bekliyor. Ülke genelinde bütün Uzmanlar ve yetkili isimler seyyanen zam yapılması gerekliliğini bildirirken meclisin de kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacağını tahmin ediliyor.

tl

SEYYANEN ZAM ALIŞMALARI İÇİN TARİH VERİLDİ

Konu ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde bir paylaşımda gazeteci Ekrem Açıkel tarafından yapılmıştı. Ankara kulislerinde ortaya atılan iddialarda emekliye yönelik üst rakamın 4.000 ve alt rakamın 2000 TL olacağı seyyanen zam planlamasına ek olarak, diğer taraftan da bayram ikramiyelerine zam konusunda çalışmaların yapılacağı tahmin ediliyor.

 Bugün meclis genel kurulunda 8. yargı paketi gündemi yer alıyor. Iddialarda ise yargı paketinin onay işlemlerinin tamamlanması akabinde SSK ve bağ-kur emeklilerine yönelik olarak seyyanen zam çalışmalarının başlayacağı söyleniyor.

zam

SEYYANEN ZAM TEKLİFİ GELDİ

Emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı konusunda meclise bir teklif sunulduğu iddia ediliyor. Yapılan teklifin de ₺2.000 ile 4000 TL arasında değişkenlik göstereceği belirlenirken muhalefetin biraz daha baskılaması durumunda bu rakamın üzerinde bir rakam açıklanması olası gibi duruyor. 15 bin lira civarında açıklanması planlanan emekli maaşlarının asgari ücrete tamamlanması gibi bir durumun da söz konusu olmayacağı belirtiliyor. En düşük emekli maaşının 15.000 liraya çıkartılması ile alakalı teklifin olduğu açıklanırken kabul edilip edilmeyeceği konusunu 10 Mart'ta şekilleneceği de belirtiliyor.