Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor! Zamlı maaşa ek 1900 TL sosyal destek ödeniyor

Emekliye de sosyal destek sağlanıyor. O ilde yaşayan ve maaşı açlık sınırının altında kalan her emekliye toplamda 1900 TL destek sağlanıyor.

Yayın Tarihi: 18.01.2024 09:11
Güncelleme Tarihi: 18.01.2024 09:11

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor! Zamlı maaşa ek 1900 TL sosyal destek ödeniyor

Asgari ücret maaş zammı ve memur maaş katsayısının belirlenmesi akabinde, Meclisin 16 Ocak'ta tatilden çıkması sonrasında emekli maaşlarına yapılan zam oranı da Kurul Toplantısında şekillenmişti. Emekliye yapılan yüzde 42,6 zam en düşük emekli maaşını 10.000 TL'ye çıkarttı. Yüzde 37,57 olarak açıklanan 6 aylık enflasyona ek olarak verilen yüzde 5'lik refah payı zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Emeklinin, Temmuz ayına kadar alacağı maaş onaylanırken, sosyal destek konularında da gelişmeler yaşandı.

EMEKLİYE SOSYAL DESTEK

Devlet dar gelirli vatandaşa bir çok sağlıyor. SGK kapsamında sigortası bulunmaması, toplum karşısında dezavantajlı olması durumunda refahının arttırlması adına destek ödemeleri sağlanıyor. Bu ödemeler ihtiyaç sahiplerine sağlanırken, zaman zaman belediyeler de sosyal destekler konusunda önemli adımlar atıyor. 

TL

Belediyeler, kendi sınırları içerisinde yaşayan dar gelirliye sağladığı desteğin yanı sıra emekliye de bir çok ödeme yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Mersin de emekliye sağlanan sosyal destek sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da emekliye destek ödemesinin sağlanacağı belirtilmişti. Bu kapsamda emekliye sağlanan destek tutarı ile alakalaı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamasında 1.000 TL her ay destek sağlayacaklarını belirterek harekete geçilmişti. 

EMEKLİYE 1.000 TL DESTEK 

Bir süredir devam eden sosyal destek ödemeleri emekli maaşına yapılan zam sonrasında ödenip ödenmeyeceği merak edilmekteydi. Her ay ödenen bin lira desteğin yanı sıra et ve doğalgaz desteği de sağlanırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan emekliye sosyal destekler ile alakalı son dakika açıklama geldi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK KARARI

Emekli maaşına zam yapılması sonrasında sosyal desteklerin kesilp kesilmeyeği konusunda Mansur Yavaş'tan açıklama geldi. Geçtiğimiz akşam sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş; açlık sınırı altında emekli maaşı alan her vatandaşa sosyal destek ödemelerinin devam edeceğini belirtirken, 400 TL et desteği ve kış aylarında ödenen 500 lira dopalgaz desteğinin de devam edeceğini belirtti.