Uludağ'daki lüks bir otelde sunulan dağ mantarı çorbasının yanı sıra menüde yer alan ızgara etin 3 bin 500 TL, pizza fiyatının da 1250 TL olduğu görüldü. Çorbanın fiyatının yüksek olmasının ardındaki sebepleri ortaya çıkarmak için otelde yapılan araştırmada, çorbayı hazırlayan şefin tarifini bile otel sahibine söylemediği ortaya çıktı.
OTELİN SAHİBİ ÇORBANIN FİYATINA İLİŞKİN KONUŞTU
Otel sahibi Ömer Faruk Kamburoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Otelimize gelen her 10 kişiden 5'i tadına bakıyor. Biz bu çorbayı 4 yıldır yapıyoruz. Ama son bir kaç gündür fiyatlarıyla meşhur olmasıyla birlikte tadını da sevenler büyük bir rağbet gösteriyor. Otelimize gelen her 10 kişiden 5'i tadına bakıyor. Sanırım bu sezona yetiştiremeyeceğiz. Çünkü bunun içindeki mantarları adetli olarak alıyoruz, sanırım bu sezon çorbamız bitecek." dedi.
Özel malzemelerin kullanılmasının Uludağ'da maliyetleri artırdığını belirten Kamburoğlu, "Tabii ki şehire göre pahalı. Fakat içindeki 5 çeşit mantarın özel olması sebebiyle Uludağ maliyetleri artıyor. Tadına bakanlar da 500 TL olmasının hakkını verdiğini söylüyorlar." şeklinde açıklamada bulundu.
Sosyal medyada geniş yankı bulan bu hikaye, hem otelde servis edilen özel çorbanın popülerliği hem de fiyatın yarattığı şaşkınlık nedeniyle geniş bir kitle tarafından konuşulmaya devam ediyor.