Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika seyyanen zam müjdesi verildi! 5 haneli rakamlara geçiş başladı!

Ocak ayının 3'ünde açıklaması yapılan Aralık enflasyonu sonrasında 6 aylık enflasyona göre memur maaşı da şekillendi. Merakla beklenen konu ise memurun 2024 yılı ilk döneminde ne kadar seyyanen ödeme alacağı olmaktaydı. Son dakika memura yapılan seyyanen zam konusunda da hesaplamalar yapıldı

Yayın Tarihi: 05.01.2024 15:16
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 15:16

Son dakika seyyanen zam müjdesi verildi! 5 haneli rakamlara geçiş başladı!

Emekli ve memur Temmuz ayında yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamlarına göre şekillenen ödemelerini almıştı. Bu kapsamda memura enflasyon artı seyyanen zam devreye girmişti. Temmzu ayında brüt 8 bin 139 lira olan seyyanen zam 8.077 TL olarak memurun maaşına eklenmişti. Bu müjde ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükselmişti. 

Temmuz ayından sonra gözler Aralık ayı enflasyon rakamına çevrildi. Ocak ayının 3'ünde açıklaması yapılan Aralık enflasyonu sonrasında 6 aylık enflasyona göre memur maaşı da şekillendi. Merakla beklenen konu ise memurun 2024 yılı ilk döneminde ne kadar seyyanen ödeme alacağı olmaktaydı. Son dakika memura yapılan seyyanen zam konusunda da hesaplamalar yapıldı. Peki memura 2024 yılı ilk döneminde ne kadar seyyanen zam ödemesi yapılacak? Emekli memura seyyanen zam var mı? İşte detaylar... 

tl

MEMUR SEYYANEN ZAM TUTARI

Ocak ayının 15'in de memur çalışan enflasyon ve toplu ödeme zammına ek olarak seyyanen zammın da kalan tutarı ödemelerini alacak. Bu ödemelere artı 14 günlük zam farkı eklenecek iken, en düşük memur maaşı Ocak ayında 35 bin liranın üzerine çıkacak. Bu kapsamda memur seyyanen zam tutarı 12 bin 147 lira olup memur emeklisine bu tutarın yansıtılıp yansıtılmayacağı araştırılıyor.

EMEKLİ MEMURA SEYYANEN ZAM VAR MI?

Memur emeklileri Temmuz ayında seyyanen zamdan faydalanamamıştı. Memur-SEN'in Ocak ayı zam talebinde memur olarak senelerce çalışan 4C emeklisinin de seyyanen zamdan faydalanması gerekliliği bildirilirken, konu ile alakalı gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya çevrilecek. 

tl

KIDEM TAZMİNATINA SEYYANEN ARTIŞ YOK

Memur maaş katsayısına göre bir ödeme ve destek şekillenmeye başladı. Memur zammı açıklanmış iken, çalışanın hak sahibi olduğu kıdem tazminatı şekillendi. Ancak uygulama kapsamında seyyanen artış, kıdem tazminatına yansımayacak. 

SEYYANEN ZAM İLE MEMUR MAAŞLARI

Memura enflasyona ek olarak seyyanen zam hesaplamaları tamamlandı. Bu kapsamda 6 aylık enflasyona ek olarak memur maaşına toplu sözleşme zamı ile birlikte yüzde 49,25 oranında zam yapılacak.