Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika! SEC Bitcoin spot ETF onaylandı mı? SEC bu sefer kararını verdi!

son dakika X gündeminde şu sıralar SEC resmi internet sitesinde Bitcoin ETF onaylandı yorumları yapılıyor. SEC resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde Bitcoin spot onayı aldığı onayının sayfadan tekrar silindiği gündeme düşerken, SEC Bitcoin ETF onayladı mı

Yayın Tarihi: 11.01.2024 00:30
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 10:22

Son dakika! SEC Bitcoin spot ETF onaylandı mı? SEC bu sefer kararını verdi!

SEC tarafından da Bitcoin ETF onaylandı mı sorusu uzun süredir kripto para yatırımcısının ilgi odağı olarak yanıtını beklemekteydi. SEC tarafından 2024 Ocak ayında karar verilecek açıklaması yapılırken, dün SEC X hesabından yapılan paylaşımda ETF'lerin onay aldığı paylaşımı yapıldı. Kripto para yatırımcılarını sevindiren bu karar sonrasında SEC resmi X hesabının hacklendiği iddia edilip, 'Henüz onaylanmadı' yorumu yapıldı.

Yaşanan bu durumun Bitcoin'i spekülatif haberlerle düşüşünü sağlamak ve güveni azaltmak olduğu iddialar arasında yer alıken, son dakika X gündeminde şu sıralar SEC resmi internet sitesinde Bİtcoin ETF onaylandı yorumları yapılıyor. SEC resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde Bİtcoin spot onayı aldığı onayının saufadan tekrar silindiği gündeme düşerken, SEC Bitcoin ETF onayladı mı ? sorusunun yanıtı milyonlarca yatırımcı tarafından araştırılıyor. Bitcoin ETF onaylandı mı? Btcoin Spot ETF onayı ne zaman? 

Bitcoin ETF onayı, Bitcoin'şn menkul kıymat olarak işlem görmesini ve dünya borsalarında güvenli liman olarak kabul edileceğini göstermekteyken, son dakika gelişmeler de bugün sabah saatlerinde nasdaq'da işlem görmeye başlayacağı tahmin ediliyor. 

Bloomberght EFT analistleri de Bitcoin ETF onaylandı mı sorusunun yanıtı evet olarak son dakika geçerken, gözler resmi internet sitesi çöken SEC resmi sitesine çevrili bekliyor. 

Gelişmeler oldukça haberimizi güncelleyeceğiz...

btc

Bitcoin ETF ile alakalı son dakika gelişmeler mevcut. SEC resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan kararda Bİtcoin spot ETF'si nin onaylandığı belirtildi. Yapılan açıklamada ''Spot Bitcoin Borsada İşlem Gören Ürünlerin Onaylanmasına İlişkin Açıklama''

''Bugün Komisyon, bir dizi spot bitcoin borsada işlem gören ürün (ETP) hissesinin listelenmesini ve ticaretini onayladı.

Komisyonun hukuk çerçevesinde hareket ettiğini ve mahkemelerin hukuku nasıl yorumladığını sık sık söyledim. 2018'de Başkan Jay Clayton'ın başkanlığından başlayarak Mart 2023'e kadar Komisyon, spot bitcoin ETP'leri için 20'den fazla takas kuralı başvurusunu onaylamadı. Grayscale tarafından yapılan bu başvurulardan biri, Grayscale Bitcoin Trust'ın bir ETP'ye dönüştürülmesini tasarlıyordu.'' denildi.