Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika! Kıvanç ve Beril Talu tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi

Nitelikli dolandırıcılık suçuyla yargılanan Talu çifti tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Yayın Tarihi: 05.01.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 15:30

Son dakika! Kıvanç ve Beril Talu tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi

Dolandırıcılık şikayetiyle bugün gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve Beril Talu çifti, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

Haklarında nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla şikayetler bulunan Kıvanç ve Beril Talu çifti, dün Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapmış oldukları İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Talu çifti Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne görülürken gerekli işlemler tamamlandı. 

Savcılığa sevk edilen ve ifadeleri alınan Talu çifti, "Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık” suçundan tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

Şimdi ise çift, hakimlik tarafından verilecek olan karara göre tutuklanacak. Savcının tutuklama talebi ise bu noktada önemli bir rol oynayacak. 

Neler olmuştu? 

Talu çiftçi sosyal medyada arkadaşlarına reklam gelirleri aracılığıyla yüksek gelir imkanı vadetti. Yatırım yapılması durumunda yüksek oranda kazanç elde edeceğini söylediği insanlardan yatırım toplayan çift, daha sonra yurt dışına kaçmıştı.