Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika Bakan Yılmaz'dan emekliye zam açıklaması! Yoksa ek zammı geliyor

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan zam açıklamasına istinaden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ara zam açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Yayın Tarihi: 17.01.2024 14:54
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 14:54

Son dakika Bakan Yılmaz'dan emekliye zam açıklaması! Yoksa ek zammı geliyor

Dün emekli maaş zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı zam açıklamasında enflasyon rakamına ek olarak yüzde 5 refah payı eklemesinin uygulamaya sokulduğunu belirtti. Yani emekliye yapılan Ocak 2024 zammı yüzde 42,6 olarak tamamlanmış oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında emekliye zam konusunda değerlendirmede bulundu. 

yılmaz

Durum değerlendirmesini sunan Yılmaz, 6 aylık emekli zammının bile yıllık enflasyon beklentisinden daha yüksek olacağını belirtti. 

TL

EMEKLİYE ARA ZAM MI OLACAK

Emekliye sağlanan artış konusuna değinen Yılmaz, ikinci altı aylık dönemde enflasyonda düşüş beklentisi içinde olduklarını belirtti. Emekli Ocak zammının ek artışının sadece ilk 6 ay için geçerli olduğunu belirten bakan, ''Temmuz ayında yıllık artış oranlarının tüm emekli kesimler için denkleşmiş ve çok daha yüksek oranlara çıkmış olacak dedi.''

TL

TEMMUZ ARA ZAMMINDA EMEKLİYE MÜJDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zam açıklamasına istinaden açıklamada bulunan Yılmaz, emekliye hayırlı olması temennisini iletirken, Temmuz ayında yapılacak olan ara zammın bu rakamların üzerinde olacağı beklentisini sundu. Yılın ikinci yarısı için geçerli olacak olan yasal artışın,  yıllık artış oranlarının tüm emekli kesimler için denkleşmiş ya da daha da üzerinde seyredebileceği konusunda da müjdeyi veren Yılmaz, ülke istikrarının geliştikçe, daha fazla ve kalıcı refah artışı sağlanacağını belirtti.