Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika! Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ve asgari ücret müzakereleri açıklaması

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödeme tarihleri ve asgari ücret ile alakalı açıklama Bakan Vedaı Işıkhan'dan geldi.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 09:01
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 09:01

Son dakika! Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ve asgari ücret müzakereleri açıklaması

Çalışmayan emekliye verilen 5 bin lira ikramiye sonrasında çalışan emekliye de 5 bin lira ödeneceği kesinleşirken, ödeme tarihleri ile alakalı geçtiğimiz gün 28- 29 Aralık tarihi verilmişti. Yeni yıla yetiştirilmesi planlanan çalışmayan emekliye 5 bin lira ödemelerinin meclisten hızlıca geçeceği ve emekliye yeni yıl müjdesi olarak verileceği ortaya çıktı. Hafta başında düzenlenen asgari ücret 2. toplantısında milyonlarca vatandaş asgari ücretin başlayacağı rakamı merak etse de herhangi bir rakamın konuşulmaması tepki çekmişti. Asgari ücret için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ay sonuna kadar belirlenip Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen asgari ücret zammı ile alakalı hesaplamalar takip ederken, hükümetten gelecek açıklamalarda merakla bekleniyor.

VEDAT IŞIKHAN AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlığının bütçe görüşmelerinde asgari ücret ile alakalı yaptığı açıklamaında herkesin memnun kalacağı rakamlardan bahsedileceğinin müjdesini verirken, çalışmayan emekliye 5 bin lira ikramiye ödeme günleri ile de alakalı olarak, Meclisten hızlıca geçip önümüzdeki hafta 2 gün içinde hesaplara aktarılacağını belirtti. Asgari ücret zammının senede br kere yapılacağı ve rakamların buna göre düzenleceğini sözlerine ekledi.

tl

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bakanlıkların hesap ve bütçe görüşmeleri devam ediyor. Çalışma Bakanlığının hesaplarını sunan Işıkhan, 2022 senesinde 4 bin lira civarında olan asgari ücretin an itibari ile ulaştığı rakamı belirtti. 2. toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu hakkında açıklama yapan bakan "Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz." dedi. 

EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE ÖDEME TARİHLERİ

Çalışmayan emeklilere Kasım ayının ortasına kadar ödemelerşn gerçekleştiğini anımsatan Işıkhan, yeni yıla kadar önümüzdeki hafta iki gün içerisinde hesaplara ödemelerin tamamlanacağını belirtti. Işıkhan emekli zammı ile de alakalı yaptığı açıklamada Yeni yılda bütçemiz doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz." derken, refah payını da akıllara getirdi. 

MEMURA MÜJDE

Milyonlarca kamu personeli için geçtiğimiz sene Ocak ayında devreye giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile hak sahiplerine yeni haklar tanındığını açıklayan bakan, birinci dereye çıkan tüm memurların da haklarını en kısa süredece vereceklerini sözlerine ekledi.