Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika 2024 emekli maaşı açıklandı! Emekliye ne kadar zam yapıldı? Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek

Emekli maaşı kaç TL oldu? En düşük emekli maaşına zam yapıldı mı? Emekli maaşına ne kadar zam yapıldı? sorularının yanıtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı akabinde yaptığı açıklama ile ortaya çıktı

Yayın Tarihi: 16.01.2024 20:20
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 20:20

Son dakika 2024 emekli maaşı açıklandı! Emekliye ne kadar zam yapıldı? Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek

Asgari ücret ve memur maaşının belirlenmesi sonrasında gözler emekli maaşına zam oranına çevrilmişti. Uzun zamandır beklenen emekli maaşı zammı ile alakalı bugün Kabine Toplantısı sonuçları açıklandı. 

En düşük emekli maaşı kaç para oldu? Emekli maaşına yüzde kaç zam geldi? sorularının yanıtı TÜİK  Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında merakla bekleniyordu. Uzun zamandır beklenen Kabine Toplantısı bugün saat 15.00 itibarıyla başlarken ana gündem konusu terör ve emekli maaşı zamlı olacağı tahmin edildi. Düzenlenen Kabine Toplantısında 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükseltilirken, refah payı zammı olarak %5 oranı açıklandı. 

ERDOĞAN EMEKLİ MAAŞ ZAMMINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlenen Kabine toplantısı sonrasında milyonların beklediği haberi verdi. 4A, 4B emekli maaşı zammın ortaya çıkmasını akabinde zamlı emekli maaşı ödemeleri ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı için de gözler arama motorlarına çevrildi. İşte 4A 4B 4C emeklisi maaş ödeme takvimi...

tl

EMEKLİYE REFAH PAYI YÜZDE 5

3 Ocak'ta açıklanan Aralık ayı enflasyon verileri sonrasında emekli maaşı taban zam oranı %37,57 olarak netleşmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile 5 puan artış sağlanarak %42,6'ya yükseltildiği belirtilirken, Temmuz ayında ise memur maaş zammı ile eşleneceği müjdesini verdi. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ PARA OLDU?

En düşük emekli maaşı yapılan zam sonrasında 10.000 liraya yükseltilirken, kök maaşı 7.500 TL olanlar için de bu düzenlemenin geçerli olacağı belirtildi. 

tl

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

En düşük emekli maaşı zammı ve refah payı eklemesinin kanun teklifine ne zaman ekleneceği konusu merakla araştırılıyor. Kanun teklifi onayı sonrasında yeni zamlı maaşlar genel kurul onayında geçecek ve TBMM'de yasalaşması akabinde Resmi Gazete'de yayımlanacak. SSK ve Bağ-kur emekli maaşı ödemeleri ayın 17'sinde başlarken 28 Ocak'ta son bulduğu biliniyor. Milyonlarca emekli Ocak ayında %37,57 artış yapılarak yeni maaşlarını hesaplarında görebilecek. Ancak en düşük emekli maaşı ödemelerinde oluşacak olan 2500 Liralık fark Şubat ayında hesaplara aktarılacak.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI YASALAŞMA TARİHİ

Emekli maaşına yüzde 42,6'lık zam açıklaması sonrasında en çok merak edilen konu emeklinin ne zaman zamlı maaşını alabileceği konusu olarak biliniyor. Önümüzdeki hafta içerisinde TBMM'ye taşınması beklenen emekli maaşı zam düzenlemesinin Ocak ayı bitmeden yasalaşması planlanıyor.