Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,47 0,14%
EURO
34,73 0,07%
ALTIN
2.371,45 0,13%

Son 7 gün: Bankaya koşana Perşembe'den önce 24.570 TL ödenecek

Mevduat faizleri TCMB'nin politika faizine göre değişkenlik gösteriyor. Ay ay güncellenen politika faizi düşürülmesi, sabit bırakılması ya da arttırılması kredi ve kredi kartı faizlerini doğrudan etkilerken, getiri sağlayan mevduatlarda da değişikliklere mahal veriyor.

Yayın Tarihi: 18.04.2024 08:33
Güncelleme Tarihi: 18.04.2024 08:33

Son 7 gün: Bankaya koşana Perşembe'den önce 24.570 TL ödenecek

Artan enflasyon rakamları, dolar kuruna olan güvenin kalmaması ve diğer sektörlerdeki dalgalanmalar sebebiyle yatırımcı güvenilir liman olarak son zamanlarda mevduatlarını tercih edebiliyor. BDDK tarafından geçtiğiimz aylarda mevduat güven limiti 650 bin liraya çıkartılması sonrasında da tercih edilebilirlik daha da artmıştı. Parasını, yatırımını mevduat hesaplarında değerlendirmek isteyen yatırımcı banka banka sunulan faizleri araştırıyor. İster aylık maaş olarak isterse de uzun vadeli yüksek kazanç olarak mevduat faizleri hesaplamaları bankadan bankaya değişlenlik gösterirken, kimi bankalar büyük farklarla daha yüksek getiri imkanı sağlıyor.

tll

MEVDUAT FAİZİ YÜZDE 59 VEREN BANKA

Mevduat faizleri TCMB'nin politika faizine göre değişkenlik gösteriyor. Ay ay güncellenen politika faizi düşürülmesi, sabit bırakılması ya da arttırılması kredi ve kredi kartı faizlerini doğrudan etkilerken, getiri sağlayan mevduatlarda da değişikliklere mahal veriyor. TCMB'nin sıkı para politikaları gereğince TL'nin değer kazanması adına yaz başından beri alınan önlemlerde geçtiğimiz aya kadar yüzde 50'ye kadar yükselen faizler için Nisan ayı açıklaması merakla bekleniyor. Hükümet tarafından yapılan açıklamada sıkı politika uygulamasının devam edeceği belirtilirken, düzenlenecek toplantı öncesinde yatırımını çevirmek isteyen birey, mevduat hesapları için bankların faizlerini araştırıyor.

tll

Bankalar faiz oranı olarak yeni müşterilerine ve özel müşterilerine özel olarak mevduat faizi tanımlarken, Hoşgeldin kampanyaları oldukça dikkat çekiyor. Fibabanka tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada yüzde 59 faiz imkânı sunduğu belirtilirken, 250.000 TL'nin getirisi bankanıj sunduğu faiz oranı ile adeta arşa çıkıyor. 250 bin lirasını Fiba Bank'a yatıran yatırımcı 32 günde 12 bin liradan fazla getiri kazanabiliyor.