Soma'da Cenkyeri Mahallesi'nde yangına müdahale sürüyor
Soma'nın Cenkyeri Mahallesi'nde bugün saat 12.50'de başlayan orman yangınına ekiplerin yoğun müdahalesi devam ediyor. Yangın sonrası bölgeye kısa sürede çok sayıda ekip sevk edildi.
Müdahale ekipleri ve araçlar:
Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, çalışmalara 6 uçak, 6 helikopter, 16 arazöz, 2 itfaiye aracı, 8 su tankeri ve 1 ilk müdahale aracı katılıyor. Ekipler yangını kontrol altına almak için eş zamanlı müdahaleye devam ediyor.
Koordinasyon ve güvenlik önlemleri:
Müdahale, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülüyor; bölgeye ayrıca Manisa Valiliği Yangın Risk Azaltma unsurlarının desteğiyle ekipler sevk edildi. Bölgedeki gelişmeler Manisa Valiliği Kriz Merkezi koordinasyonunda yakından takip ediliyor ve gerekli güvenlik tedbirleri alındı.
MANİSA’NIN SOMA İLÇESİNE BAĞLI CENKYERİ MAHALLESİ’NDE SAAT 12.50’DE BAŞLAYAN ORMAN YANGININA EKİPLERİN ETKİLİ VE YOĞUN MÜDAHALESİ DEVAM EDİYOR. YANGINA 6 UÇAK, 6 HELİKOPTER, 16 ARAZÖZ, 2 İTFAİYE ARACI, 8 SU TANKERİ VE 1 İLK MÜDAHALE ARACIYLA MÜDAHALE SÜRÜYOR.