Soma'da 20 milyon liralık yağmursuyu yatırımı mahalleleri güvence altına alıyor

Manisa Büyükşehir'in Soma'daki İnönü ve İstasyon mahallelerine 20 milyon TL'lik yağmursuyu yatırımıyla 2 bin 800 metre hat yenileniyor, taşkın riski azaltılıyor.

Yayın Tarihi: 27.08.2026 21:16
Güncelleme Tarihi: 27.08.2026 21:18

Soma'da 20 milyon liralık yağmursuyu yatırımı mahalleleri güvence altına alıyor

Soma'da 20 milyon liralık yağmursuyu yatırımı mahalleleri güvence altına alıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Soma'da devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. İnönü ve İstasyon mahallelerinde yürütülen projede toplam 20 milyon TL yatırım bedeliyle 2 bin 800 metre yağmursuyu hattının yenilenmesi hedefleniyor. Denetimlere Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Özgür Avşar, ilgili daire başkanları, mahalle muhtarı ve teknik ekipler eşlik etti.

çalışmanın kapsamı ve ilerleme durumu:

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmada İstasyon Mahallesi'ndeki yağmursuyu hattı tamamlandı ve ızgara çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İnönü Mahallesi'nde planlanan 1.300 metrelik hattın 1.150 metresi tamamlanmış durumda. Proje, mahallelerin mevcut altyapısını güçlendirerek özellikle yoğun yağış dönemlerinde su birikintileri ve taşkın risklerini azaltmayı amaçlıyor.

beklenen etkiler ve yetkili açıklamaları:

Başkan Dutlulu, yapılan incelemeler sırasında ekiplerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı ve projenin öncelikli hedefinin vatandaşların yaşam kalitesini artırmak olduğunu vurguladı. Dutlulu, ilçede yağışlı havalarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla altyapı yatırımlarının sürdürüldüğünü belirterek Manisa'mızın 17 ilçesinde altyapımızı güçlendirmek için yatırımlarımızı sürdüreceğiz ifadesini kullandı. Belediye yetkilileri, projenin tamamlanmasıyla birlikte mahalle içi ulaşımın ve altyapının daha güvenli bir hale geleceğini ifade etti.

Projede takip edilen adımlar arasında mevcut hattın yenilenmesi, yeni ızgara sistemlerinin kurulması ve suyun tahliyesini hızlandıracak düzenlemeler yer alıyor. Teknik ekipler, tamamlanan bölümlerde performans değerlendirmeleri yaparken kalan kısımlarda çalışmaların hızlandırıldığını belirtiyor.

Yerinde inceleme ve değerlendirmeler, bölge halkının yağışlı havalarda karşılaştığı sorunların kalıcı çözümlerle giderilmesine yönelik yaklaşımın bir parçası olarak yorumlanıyor. Yetkililer, tamamlanan ve devam eden çalışmaların mahalleleri uzun vadede sel ve su baskını riskine karşı daha dirençli hale getireceğini aktardı.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU, SOMA’DA 20 MİLYON TL YATIRIM BEDELİYLE...

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU, SOMA’DA 20 MİLYON TL YATIRIM BEDELİYLE SÜRDÜRÜLEN ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ. İNÖNÜ VE İSTASYON MAHALLELERİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA TOPLAM 2 BİN 800 METRELİK YAĞMURSUYU HATTI DÖŞENİRKEN, İNÖNÜ MAHALLESİ’NDEKİ 1.300 METRELİK HATTIN 1.150 METRESİ TAMAMLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.