Solotürk yenikapı'da Zafer Bayramı için gökyüzünü sahneye çıkaracak

SOLOTÜRK, 27–30 Ağustos 2026'de Yenikapı'da prova ve gösteri uçuşları yapacak; 29 Ağustos'ta İstanbul Hava Müzesi'nde imza etkinliği düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 24.08.2026 16:23
Güncelleme Tarihi: 24.08.2026 16:23

Solotürk yenikapı'da Zafer Bayramı için gökyüzünü sahneye çıkaracak

Solotürk İstanbul programı

Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul semalarında gösteri uçuşları gerçekleştirecek. Etkinlik, Yenikapı Meydanı ve İstanbul Hava Müzesi olmak üzere iki ana noktada halkla buluşmayı öngörüyor.

Gösteri programı

Yenikapı’de planlanan gösteriler, hazırlık ve prova uçuşlarını da kapsıyor. Program şu şekilde duyuruldu: 27 Ağustos 2026 tarihinde Yenikapı Meydanı’nda 12.00’de çevre tanıma uçuşu ve 18.00’de prova uçuşu yapılacak. Asıl gösteri ise 30 Ağustos 2026 tarihinde saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

İmza etkinliği ve ekip

Gösteriden bir gün önce, ekip sevenleriyle bir araya gelecek. İmza etkinliği 29 Ağustos 2026 günü 15.00–18.00 saatleri arasında İstanbul Hava Müzesi’nde düzenlenecek. Vatandaşlar SOLOTÜRK pilotlarıyla buluşma ve imza alma fırsatı yakalayacak.

SOLOTÜRK’ün pilot kadrosu, ulusal ve uluslararası alanda tanınan performanslarıyla biliniyor. Etkinlikte SOLOTÜRK Kol Komutanı Pilot Yarbay Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı M. Erhan Aydemir öne çıkan isimler arasında yer alıyor; ekip, Yenikapı semalarında izleyicilere planlanan program çerçevesinde gösteriler sunacak.

Yetkililer, halkın etkinlikleri güvenli ve düzenli biçimde izleyebilmesi için duyurulara kulak vermesini ve belirtilen saatlere dikkat etmesini öneriyor. SOLOTÜRK’ün performansı, Zafer Bayramı kutlamalarına havadan katılan en önemli etkinliklerden biri olarak öne çıkacak.

TÜRK HAVA KUVVETLERİ’NİN GÖSTERİ EKİBİ SOLOTÜRK, İSTANBUL’UN FETHİ KUTLAMALARI KAPSAMINDA...

TÜRK HAVA KUVVETLERİ’NİN GÖSTERİ EKİBİ SOLOTÜRK, İSTANBUL’UN FETHİ KUTLAMALARI KAPSAMINDA İSTANBUL’DA GÖSTERİ UÇUŞU YAPACAK. GÖSTERİ ÖNCE DE İSTANBUL HAVA MÜZESİ’NDE İMZA ETKİNLİĞİNDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELECEK.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.