Söke'de 2025'te 814 su ürünleri denetimi, 84 kişiye idari işlem uygulandı
Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 2025 yılında su ürünleri ve balıkçılık alanında 814 denetim gerçekleştirildi ve 84 kişiye idari işlem uygulandı.
Denetim kapsamı ve kurum açıklaması
Açıklamada, "2025 yılında Su Ürünleri ve Balıkçılık alanında, 814 adet su ürünleri denetimi yapılırken 84 kişiye idari işlem uygulandı. 14 kişiye gerçek kişi av ruhsatı verildi. 11 gemiye av ruhsatı verildi. 13 adet misina ağ av izin belgesi düzenlenirken, pazar ve yol kontrolleri yapıldı" denildi.
Verilen belgeler ve kontroller
Denetimler sonucunda 14 kişiye gerçek kişi av ruhsatı, 11 gemiye av ruhsatı ve 13 adet misina ağ av izin belgesi düzenlendi. Ayrıca pazar ve yol kontrolleri gerçekleştirildi.
Değerlendirme
Bu veriler, 2025 yılında Söke'de su ürünleri denetim faaliyetlerinin düzenli şekilde uygulandığını gösteriyor ve denetimlerin mevzuata uyum ile birlikte izleme-pratiklerini içerdiğini yansıtıyor.
SÖKE’DE 814 SU ÜRÜN DENETİMİ YAPILDI