Söke Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Seferber Oldu

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili sağanak sonrası belediye ekipleri, dere taşkınları ve kapanan yollar için anında müdahale ederek ulaşıma açma çalışmalarını sürdürdü.

Yayın Tarihi: 22.01.2026 14:53
Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 14:53

Söke Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Seferber Oldu

Söke Belediyesi sağanak yağışlara karşı seferber oldu

Söke'de etkili olan aşırı yağışların ardından Söke Belediyesi, ilçenin dört bir yanında çalışma başlattı. Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan talimatıyla belediyenin tüm birimleri, gelen ihbarlara anında müdahale etmek üzere sahaya indi.

Çalışma alanları ve müdahaleler

Güllübahçe Mahallesi'nde yaşanan dere taşkınları nedeniyle kapanan karayolunun ulaşıma açılması için belediye iş makineleri ve personeli hızla harekete geçti. Ekipler, açma ve tahliye çalışmalarında Devlet Su İşleri ve Söke Ovası Sulama Birliği ekiplerine destek verdi.

Savuca Mahallesi'nde yollarda biriken rüsubatın temizlenmesi ve taşkın nedeniyle kapanan yolun yeniden ulaşıma açılması için belediye ekipleri yoğun mesai yürüttü. Yapılan çalışmalar, ulaşımın güvenli şekilde sağlanmasına odaklandı.

Söke-Aydın Karayolu Argavlı Mahallesi mevkiinde meydana gelen olumsuzluklara ise Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı şantiye ekipleri anında müdahale ederek yol açma çalışmalarını gerçekleştirdi.

Başkanın değerlendirmesi

Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, olumsuz hava şartlarına karşı ekiplerin teyakkuz halinde olmaya devam edeceğini ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahadaki çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.

AYDIN'IN SÖKE İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN AŞIRI YAĞIŞLARIN ARDINDAN SÖKE BELEDİYESİ, İLÇENİN DÖRT BİR...

AYDIN'IN SÖKE İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN AŞIRI YAĞIŞLARIN ARDINDAN SÖKE BELEDİYESİ, İLÇENİN DÖRT BİR YANINDA SEFERBER OLDU. SÖKE BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA İBERYA ARIKAN’IN TALİMATIYLA BELEDİYENİN TÜM BİRİMLERİ, YAĞIŞLARLA BİRLİKTE GELEN AFET KAPSAMINDA İHBARLARA ANINDA MÜDAHALE ETMEK ÜZERE SAHAYA İNDİ.

AYDIN'IN SÖKE İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN AŞIRI YAĞIŞLARIN ARDINDAN SÖKE BELEDİYESİ, İLÇENİN DÖRT BİR...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.