Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Skandal gol sevinci sonrası gözaltına alınan futbolcu kadro dışı!

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, dün maçtaki hareketi sonrası gözaltına alınırken takımı ve TFF, futbolcunun kadro dışı bırakılmasına karar verdi.

Yayın Tarihi: 15.01.2024 09:38
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 09:38

Skandal gol sevinci sonrası gözaltına alınan futbolcu kadro dışı!

Trendyol Süper Lig’in 20. Haftasını geride bırakırken, Trabzonspor ile karşı karşıya gelen Antalyaspor maçında şok bir olay yaşandı. Antalya’da beraberlik golünü atan Sagiv Jehezkel’in gol sevindi büyük tepki görürken, takım, tepkiler sonrası harekete geçerek oyuncuyu kadro dışı bıraktı…

Dün Trabzonspor ile karşılaşmaya çıkan Antalyaspor’de büyük bir kriz çıktı. Takımın İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel, maçın beraberlik golünü atarken, skandal bir görüntüye imza attı. Maçın 68. dakikasında gol atan Jehezkel, gol sevinci sırasında bileğindeki bandajda yazılı olanları kameralara gösterdi. 

Milyonlarca seyircinin ekran başında izlediği bu dakikalar büyük bir şok etkisi yaratırken, Jehezkel’in kolunda “7 Ekim, 100. Gün” yazıyordu. 7 Ekim İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başladığı gün olurken, dün savaşın 100. günüydü. Ayrıca yine futbolcunun bileğinde bulunan şekil de İsrail bayrağını simgeliyordu. 

jehezkel

Gözaltı kararı verildi 

Jehezkel’in bu hareketi sonrasında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İsrailli futbolcuyu gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen futbolcu, tercüman aracılığıyla ifade verdi. Sabahın erken saatlerinde de adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

Kadro dışı bırakıldı!

Süper Lig takımlarından Antalyaspor, Sagiv Jehezkel’i yönetim kurulu kararı alarak kadro dışı bıraktığını duyurdu. Antalyaspor tarafından yapılan açıklamada ise hassas konulara karşı bu tip davranışlara asla müsade edilmeyeceğini vurguladı. 

Bakan Tunç adli soruşturma başlatıldığını duyurdu

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Tunç’un yanı sıra Ömer Çelik de sosyal medya hesabından “nefretin kölesi” şeklinde bir yorum yaptı. 

jehezkel israil

TFF Jehezkel’i kınadı

Türkiye Futbol Federasyonu ise Antalyaspor formasıyla maça çıkan Jehezkel’i kınadı. Kadro dışı kalma kararının yerinde olduğunu söyleyen TFF, gereğinin yapılacağının altını çizdi. 

Daha önce de kadro dışı kalmıştı! 

Öte yandan Jehezkel, Antalyaspor’un Gaziantep FK ile maçında da benzer bir hareket yapmıştı. Filistin için saygı duruşuna katılmak istemeyen futbolcu, 1 hafta boyunca kadro dışı kalmıştı.