Sızır Şelalesi ilkbahar coşkusuyla taştı; ahşap köprü yıkıldı

Sivas Gemerek'teki Sızır Şelalesi ilkbahar coşkusuyla kabardı; su şiddeti alt kısımdaki ahşap köprüyü yıktı, alan tedbir amaçlı kapatıldı.

Yayın Tarihi: 24.05.2026 10:31
Güncelleme Tarihi: 24.05.2026 10:38

Sızır Şelalesi ilkbahar coşkusuyla taştı; ahşap köprü yıkıldı

Sızır Şelalesi ilkbahar coşkusuyla taştı; ahşap köprü yıkıldı

Sızır Şelalesi, Sivas'ın Gemerek ilçesi yakınlarındaki doğa noktalarından biri olarak ziyaretçilere yılın her döneminde farklı manzaralar sunuyor. Şelale, Sızır beldesine 1 kilometre mesafede yer alıyor ve kış aylarında kısmen donmuş görüntüler sergiliyor.

İlkbahar yağışlarının etkisiyle su seviyesi artarken, şelale yeniden coştu ve eşsiz görseller oluştu. Yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan alanın alt kısmındaki ahşap köprü, suyun şiddetine dayanamayarak yıkıldı. Olayın ardından bölgeye giriş tedbir amaçlı kapatıldı.

Güvenlik ve görüntüleme

Olayın ardından alan dron ile görüntülendi; bu görüntüler su seviyesindeki artışın ve köprünün zarar görmesinin boyutunu ortaya koydu.

Ziyaretçi izlenimi

Halil İbrahim Yılmaz, bayram tatilini fırsat bilerek geziye çıktıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Şelaleye geldik, gördük ve çok beğendik. Suyun bu kadar çok olacağını beklemiyorduk, şaşırdık. Köprüsü sudan dolayı yıkılmış. Aşağı inmeyi düşünüyorduk ama köprü yıkıldığı için inemedik. Böyle bir güzelliği başka bir yerde görmedim."

SİVAS’TA YER ALAN VE ZİYARETÇİLERİNE HER MEVSİM FARKLI MANZARALAR SUNAN SIZI ŞELALESİ, İLKBAHAR...

SİVAS’TA YER ALAN VE ZİYARETÇİLERİNE HER MEVSİM FARKLI MANZARALAR SUNAN SIZI ŞELALESİ, İLKBAHAR İLE BİRLİKTE COŞTU. SUYUN HIZINA DAYANAMAYAN AHŞAP KÖPRÜ, YIKILDI.

SİVAS’TA YER ALAN VE ZİYARETÇİLERİNE HER MEVSİM FARKLI MANZARALAR SUNAN SIZI ŞELALESİ, İLKBAHAR...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.