Sivrihisar'da Nasrettin Hoca fıkrası 'Timur'un filleri' miniklerle buluştu

Yunus Emre Gençlik Merkezi'nin 'Timur'un filleri' adlı çocuk oyunu, Sivrihisar'da sahnelenerek Nasrettin Hoca fıkrasını yeni nesille buluşturdu.

Yayın Tarihi: 07.07.2026 10:10
Güncelleme Tarihi: 07.07.2026 10:10

Sivrihisar'da Nasrettin Hoca fıkrası 'Timur'un filleri' miniklerle buluştu

Sivrihisar'da Nasrettin Hoca fıkrası 'Timur'un filleri' miniklerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yunus Emre Gençlik Merkezi, bu kez çocuk tiyatrosu ile seyirci karşısına çıktı. Sahneye uyarlanan 'Timur'un filleri' adlı oyun, geleneksel mizah öğelerini çocuklara aktarmayı hedefledi.

Gösterimin yapıldığı yer ve ilgi

Sivrihisar'da, Sivrihisar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen gösterimde minikler oyuna yoğun ilgi gösterdi. Oyun, izleyici yaş grubuna uygun anlatım ve sahneleme tercihleriyle sunuldu.

Oyunun hazırlanışı ve amaçları

Oyun, Gençlik Lideri Erol Özer tarafından sahneye uyarlandı ve Yunus Emre Gençlik Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelendi. Gençlik Merkezi müdürü Nazmiye Tanışman, oyunun Nasrettin Hoca'nın geleneksel mizah kültürünü yeni nesillere tanıtmak açısından önemli olduğunu vurgulayarak, benzer oyunlar için hazırlık yaptıklarını belirtti.

'Timur'un filleri' gibi eserlerin çocuk tiyatrosu aracılığıyla sunulmasının, kültürel mirasın aktarımı ve mizah anlayışının öğretilmesi açısından katkı sağladığı değerlendiriliyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NA BAĞLI YUNUS EMRE GENÇLİK MERKEZİ BU SEFER ÇOCUK TİYATROSU İLE SEYİRCİ...

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NA BAĞLI YUNUS EMRE GENÇLİK MERKEZİ BU SEFER ÇOCUK TİYATROSU İLE SEYİRCİ KARŞISINA ÇIKTI.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NA BAĞLI YUNUS EMRE GENÇLİK MERKEZİ BU SEFER ÇOCUK TİYATROSU İLE SEYİRCİ...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.