Sivridere Sulama Barajıyla Oltu'da 6 bin 860 dekar arazi sulanacak

Sivridere Sulama Barajı, Oltu Çamlıbel'de 6 bin 860 dekarı sulamaya açacak; proje 2026 3. çeyreğinde tamamlanıp yıllık 85 milyon 750 bin lira katkı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 28.11.2025 09:50
Güncelleme Tarihi: 28.11.2025 09:50

Sivridere Sulama Barajıyla Oltu'da 6 bin 860 dekar arazi sulanacak

Sivridere Sulama Barajıyla Oltu'da 6 bin 860 dekar arazi sulanacak

Çamlıbel Mahallesi ve çevresinde tarımsal üretim için düzenli su sağlanıyor

Erzurum'un Oltu ilçesi Çamlıbel Mahallesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Sivridere Sulama Barajı, bölge tarımına düzenli su temini sağlayarak üretimde çeşitlenme ve verim artışı hedefliyor. Proje tamamlandığında toplam 6 bin 860 dekar tarım arazisinin sulamaya açılması planlanıyor.

Barajın devreye girmesiyle özellikle ilkbahar döneminde geniş alanlara su verilmesi öngörülüyor; bunun sonucunda çiftçilerin ekim deseni genişleyebilecek ve kuru tarıma kıyasla verimlilik artışı yaşanabilecek. Sulamayla birlikte fasulye, patates, mısır, buğday gibi ürünlerde düzenli sulama imkanı sağlanması, üretimde sürekliliğe katkı verecek.

Mahalle sakinleri barajın tamamlanmasından memnuniyet duyduklarını belirtiyor. Vatandaşlardan Yunus Aktaş, "Devletimiz bize barajı yaptı, suyu doldurdu. Baraj olmasaydı köyümüz susuz kalacaktı. Fasulye, patates, mısır, buğday gibi ürünlerimizi bu suyla suluyoruz. Şu an baraj kapalı, bahara kadar dolacak, baharda tekrar sulayacağız. Bize çok faydası oldu" dedi. Aynur Aktaş ise "Çok güzel bir barajımız var, devletimizden Allah razı olsun. Suyumuz bol, köyümüz çok güzel. Gençler yazın köye geliyor, kışın pek kimse kalmıyor" ifadelerini kullandı.

Projenin altyapı etaplarında 22 km borulu sulama şebekesi tamamlanmış olup çalışmalar hızla devam ediyor. Barajın işletmeye alınmasıyla Çamlıbel ve çevre köylerde tarımsal üretimin artması ve verimliliğin yükselmesi bekleniyor.

Ekonomik etkiler açısından proje tamamlandığında bölge ekonomisine yılda 85 milyon 750 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiği belirtiliyor. Projenin bitirilip sulama çalışmalarının tam kapasiteyle başlaması için hedef tarih 2026 yılı 3. çeyreği olarak açıklandı.

DSİ tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla, bölge tarımında su yönetimi ve üretim planlamasında yeni bir dönemin başlaması öngörülüyor.

ERZURUM’UN OLTU İLÇESİNE BAĞLI ÇAMLIBEL MAHALLESİ’NDE DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) TARAFINDAN YAPIMI...

ERZURUM’UN OLTU İLÇESİNE BAĞLI ÇAMLIBEL MAHALLESİ’NDE DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) TARAFINDAN YAPIMI TAMAMLANAN SİVRİDERE SULAMA BARAJI, BÖLGE TARIMINA ADETA CAN SUYU OLDU.

ERZURUM’UN OLTU İLÇESİNE BAĞLI ÇAMLIBEL MAHALLESİ’NDE DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) TARAFINDAN YAPIMI...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.