Sivas üreticileri ASELSAN’la tedarik kapılarını aralıyor

STSO'nun düzenlediği buluşmada ASELSAN uzmanları tedarik süreçleri ve Sivaslı firmaların savunma sanayine dahil olma şartlarını anlattı.

Yayın Tarihi: 09.09.2026 15:15
Güncelleme Tarihi: 09.09.2026 15:15

Sivas üreticileri ASELSAN’la tedarik kapılarını aralıyor

toplantının amacı:

STSO öncülüğünde Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen tedarikçi buluşmasında Sivaslı sanayiciler ile ASELSAN uzman heyeti bir araya geldi. Programa STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Meclis Başkanı ve ASELSAN Sivas Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım ile çok sayıda sanayici katıldı.

ASELSAN'ın tedarik süreçleri ve beklentileri:

Toplantıda ASELSAN Millileştirme ve Tedarikçi İlişkileri Müdürü Özgür Bayri, kurumun tedarik süreçlerini, firmalarda aranan kriterleri ve Sivaslı üreticilerin tedarik zincirine dahil olabilmeleri için izlemeleri gereken adımları detaylı şekilde anlattı. Bayri, tedarikçi seçiminde kalite, belge ve üretim yeterliliği gibi ölçütlerin ön planda olduğunu vurguladı.

sivas'ın savunma sanayindeki yeri ve gelecek planları:

Zeki Özdemir toplantının Sivaslı üreticileri ulusal savunma sanayinin tedarik zincirine dahil etme çabalarının bir parçası olduğunu belirterek, 'Daha önce TUSAŞ'la, ardından BAYKAR'la, şimdi de ASELSAN'la tedarikçi zincirimizi genişletmek amacıyla sanayicilerimizi savunma sanayimizin öncü kuruluşlarıyla bir araya getiriyoruz' dedi. Özdemir, Sivas'a gelen savunma sanayi temsilcilerinin şehrin üretim gücünü görünce olumlu etkilendiğini ve hedeflerinin Sivas'ı milli savunma sanayisi zincirinin güçlü bir halkası haline getirmek olduğunu söyledi.

Program, Sivaslı firmaların sorularının yanıtlanması ve izlenmesi gereken başvuru süreçlerinin açıklanmasıyla son buldu; STSO, benzer iş birliklerini sürdürerek üreticilere yeni fırsatlar sunmayı planlıyor.

SİVASLI SANAYİCİLER, STSO ÖNCÜLÜĞÜNDE SAVUNMA SANAYİSİNİN ÖNEMLİ KURULUŞLARINDAN ASELSAN’IN UZMAN...

SİVASLI SANAYİCİLER, STSO ÖNCÜLÜĞÜNDE SAVUNMA SANAYİSİNİN ÖNEMLİ KURULUŞLARINDAN ASELSAN’IN UZMAN HEYETİYLE BİR ARAYA GELEREK TEDARİK SÜREÇLERİ VE İŞ BİRLİĞİ İMKANLARINI GÖRÜŞTÜ.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.