vefat ve tören bilgileri:
Sivas'ın Yıldızeli ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Kahraman Ağa Aytekin, 14 Ekim'de hayata veda etti. 94 yaşındaki Aytekin için kent merkezindeki Ayyıldız Camii'nde cenaze namazı kılındı.
törene katılanlar ve görevli kişiler:
Cenaze törenine 5'inci Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Coşar, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, Kıbrıs Gazileri, askeri personeller ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, gazinin bağlı olduğu toplum tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.
namazı kıldıran ve uğurlama:
Cenaze namazını torunu Turan Polat kıldırdı. Aytekin'in tabutu Türk Bayraklı olarak hazırlandı ve Mehmetçiklerin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.
Kaynak kayıtlarına göre Sivas'ın son Kore Gazisi olarak bilinen Kahraman Ağa Aytekin'in vefatı, kentte bir dönemin kapanışını simgeledi.
Sivas’ın son Kore Gazisi 94 yaşında hayatını kaybetti