Sivas'ta Sızır Şelalesi buz tuttu
Soğuk hava, kartpostallık buz sarkıtları oluşturdu
Geçtiğimiz hafta iki gün boyunca etkili olan kar yağışının ardından Sivas'ta hava hızla soğudu. Kent merkezinde kaydedilen en düşük değer -21°C olurken, Gemerek ilçesine bağlı Sızır beldesinde sıcaklıkların -20°C civarına düşmesiyle birçok göl ve akarsuda donma görüldü.
Bu soğuk havanın etkisiyle beldede yer alan Sızır Şelalesi de buzla kaplandı. Şelalede oluşan buz sarkıtlarının uzunluğu yer yer 3 metreyi buldu ve ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
Şelaleye yıl içinde en az bir kez geldiğini belirten Mehmet Kaçmaz, 'Sızır Şelalesi'ne fırsat buldukça gelirim. Bu gelişimde de Sızır Şelalesi tamamen buzla kaplanmıştı. Ben de bu güzel görüntüyü kayıt altına aldım. Bu doğal güzelliği bütün vatandaşlarımızın gelip görmesini isterim' ifadelerini kullandı.
Yöre sakinleri ve ziyaretçiler, soğuk hava nedeniyle oluşan bu doğa manzaralarını beldeyi ziyaret ederek görmek ve fotoğraflamak için çekici buluyor. Oluşan buz sarkıtları, bölgenin kış turizmi açısından dikkat çeken görsel unsurlarından biri olarak öne çıkıyor.
HAVA SICAKLIĞININ EKSİ 21 DERECEYE KADAR DÜŞTÜĞÜ SİVAS’TA SIZIR ŞELALESİ BUZ TUTTU.