Sivas'ta özel gereksinimli bireyler spor etkinliğinde buluştu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 'Özel Gereksinimli Bireyler İçin Spor Etkinliği' katılımcılara fiziksel ve sosyal etkileşim sundu.

Yayın Tarihi: 11.05.2026 19:35
Güncelleme Tarihi: 11.05.2026 19:38

Sivas'ta özel gereksinimli bireyler spor etkinliğinde buluştu

Sivas'ta özel gereksinimli bireyler spor etkinliğinde buluştu

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen spor programı, katılımcılara fiziksel ve sosyal etkileşim fırsatı sundu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen Özel Gereksinimli Bireyler İçin Spor Etkinliği, Hamza Yerlikaya Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve özel gereksinimli bireyler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, üniversitenin sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini vurguladı ve sporun herkes için erişilebilir olması gerektiğini söyledi. Şengönül, sporun sadece fiziksel gelişime katkı sağlamadığını aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir unsur olduğunu belirtti.

Şengönül etkinliğin önemine değinerek, oluşturulan samimi tablonun sporun birleştirici gücünü gösterdiğini ve öğrencilerimizin mutluluğu ve heyecanı bizler için en büyük kazanımdır sözleriyle özel gereksinimli bireylere verilen desteği öne çıkardı.

Etkinlik boyunca katılımcılar, koordinasyon oyunları, parkur etkinlikleri, takım oyunları ve çeşitli sportif aktivitelerde yer aldı. Üniversite öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen programlarda katılımcılar hem fiziksel aktivite yaptı hem de sosyal iletişim becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE SİVAS AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE...

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE SİVAS AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE, ENGELLİLER HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ‘ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN SPOR ETKİNLİĞİ’NDE’ ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER SPORLA BULUŞTU. ETKİNLİKTE SOSYAL DAYANIŞMA VE FARKINDALIK MESAJLARI VERİLDİ.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE SİVAS AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.