Sivas'ta dağ keçileri ailecek kayalıklarda görüntülendi
Sivas'ta Koyulhisar ilçesine bağlı Küplüce köyü yakınlarında sarp kayalıklarda gezen anne dağ keçisi ve iki yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Dik yamaçlarda büyük bir ustalıkla tırmanan keçi ailesi, doğa yürüyüşüne çıkan bir çift tarafından kaydedildi. Kayalıklar üzerinde bir süre dolaşan anne keçinin yavrularını yakından takip ettiği anlar dikkat çekti.
Görüntüleyenlerin anlatımı
Görüntüleri kaydeden Özkan Akgül, "Daha önce de bu civarda yine dağ keçilerini görmüştüm. Eşimle birlikte doğada gezmeye çıkmıştık. Dağlık alanda keçi ailesiyle karşılattık. Onlara zarar vermedik, korkutmadık onlarda kayalıklara tırmanmaya devam ettiler. Biz de bu durumu kayıt altına aldık" dedi.
Doğal yaşamın simgeleri arasında yer alan dağ keçilerinin sarp arazideki çevik hareketleri, bölgenin yaban hayatı zenginliğini bir kez daha ortaya koydu.
Sivas'ta dağ keçileri ailecek kameraya yakalandı