Sivas'ta 312 yataklı TOHM, SEM ve kamp eğitim merkezi tamamlanıyor

Sivas'ta yapımı süren 312 yatak kapasiteli TOHM, SEM ve kamp eğitim merkezi tamamlanmak üzere; tesis milli takımların kamp üssü olacak.

Yayın Tarihi: 16.07.2026 12:51
Güncelleme Tarihi: 16.07.2026 12:51

Sivas'ta 312 yataklı TOHM, SEM ve kamp eğitim merkezi tamamlanıyor

Sivas'ta 312 yataklı TOHM, SEM ve kamp eğitim merkezi tamamlanıyor

Projenin kapsamı

Sivas'ta yapımı süren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM), Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) ve Kamp Eğitim Merkezi projesinde sona yaklaşılıyor. Toplam 312 yatak kapasiteli dev tesis tamamlandığında milli takımların kamp yapacağı önemli merkezlerden biri olacak.

Tesis özellikleri ve beklentiler

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen kompleks, sporcuların eğitim, konaklama ve antrenman ihtiyaçlarını aynı çatı altında karşılayacak şekilde planlandı. Modern mimarisi, geniş kullanım alanları ve yüksek kapasitesiyle tesisin, Sivas'ın ve bölgenin spor altyapısına uzun vadeli katkı sağlaması bekleniyor.

Tamamlandığında tesis, birçok branşta milli takımların kamp yapabileceği donanıma sahip olacak; bu yönüyle hem sporcu yetiştirme hem de ulusal kamp programlarına ev sahipliği yapacak bir spor üssü işlevi görecek.

İnceleme ve takvim

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem çalışmaları yerinde inceleyerek il müdürlüğü yöneticileri ve yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı. Ertem, projenin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirterek çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

SİVAS’TA YAPIMI SÜREN TÜRKİYE OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ (TOHM), SPORCU EĞİTİM MERKEZİ (SEM) VE...

SİVAS’TA YAPIMI SÜREN TÜRKİYE OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ (TOHM), SPORCU EĞİTİM MERKEZİ (SEM) VE KAMP EĞİTİM MERKEZİ PROJESİNDE SONA YAKLAŞILIYOR. TOPLAM 312 YATAK KAPASİTELİ DEV TESİS TAMAMLANDIĞINDA MİLLİ TAKIMLARIN KAMP YAPACAĞI ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ OLACAK.

SİVAS’TA YAPIMI SÜREN TÜRKİYE OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ (TOHM), SPORCU EĞİTİM MERKEZİ (SEM) VE...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!