Sivas'ın Gürün ilçesinde kafa kafaya çarpışma: 1 ölü, 3'ü ağır 7 yaralı
Konakpınar mevkisinde iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 3'ü ağır olmak üzere 7 kişi yaralandı. Kaza, gece yarısından sonra Sivas-Gürün Karayolu'nun Konakpınar köyü yakınlarında meydana geldi.
Kaza detayları
Edinilen bilgiye göre, iki yönlü ve dar olan yolda sık sık kazaların yaşandığı bölümde, Sivas'tan Gürün istikametine seyreden B.Y. (50) yönetimindeki hafif ticari araç ile karşı yönden gelen M.K. idaresindeki 58 EA 844 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddeti ve yolun yapısı nedeniyle olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.
Yaralıların durumu ve müdahale
Kazada, M.K. tarafından kullanılan araçta bulunan ve hactan dönen Mehmet Takçı ağır yaralandı. Takçı'nın babası Halil Takçı, kaldırıldığı Gürün Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı.
Toplam 7 yaralı ilk olarak ambulanslarla Gürün Devlet Hastanesi'ne getirildi; burada yapılan müdahalenin ardından bazı yaralılar Sivas'taki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır olarak bildirildi.
Soruşturma
Kazayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor. Yetkililer, bölgedeki yol koşulları ve kazanın oluş nedenine ilişkin çalışmaları sürdürüyor.
Sivas'ta iki araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 3'ü ağır 7 yaralı