Sivas'ın Divriği ilçesi Güresin köyünde sel: yollar ve tarım arazilerinde maddi hasar
Sivas’ın Divriği ilçesinde etkili olan kuvvetli yağmur ve dolu, ilçeye bağlı Güresin köyünde sele neden oldu. Sel suları köyün yollarında ve tarım arazilerinde yaygın zarar oluşturdu; birçok noktada çamur birikintileri ve taş taşımış su gözlendi.
Olayın detayları
Yağışın yoğunluğu nedeniyle köyün üzerindeki derelerden çakıl taşları ve su taşındı. Bu durum, köy içi yolların kapanmasına ve tarım arazilerinde maddi zarara yol açtı. Sel sonrası köy genelinde ulaşımda aksamalar yaşandı, ana yolun büyük bir kısmı kapalı hale geldi.
Müdahale ve mevcut durum
Olayın ardından köy muhtarı Esen Kale ilk müdahaleyi kendi traktörüyle yaptı; daha sonra iş makineleri bölgeye gelerek gece geç saatlere kadar çalıştı. Muhtar Esen Kale, süreci şu sözlerle aktardı: "Sağanak yağış, dolu ile birlikte maddi hasara yol açtı. Köyümüzün üzerindeki derelerden çakıl taşları ve su geldi. Köyümüzdeki birçok yol kapandı. İlk anlarda ben traktörümle temizledim. Daha sonrasında iş makinesi geldi ve gece geç saatlere kadar çalıştı. Ana yolumuzun büyük bir kısmı kapalı. Oranın da temizliği yapılacak. Şu an için can kaybı yok ama maddi hasarımız var."
Yetkililer ve ekipler tarafından yapılacak temizlik ve onarım çalışmalarıyla yolların ve etkilenen tarım arazilerinin durumunun takip edileceği bildirildi. Şu an için raporlanmış can kaybı bulunmamakla birlikte, selin neden olduğu maddi hasar köyde ciddi bir sorun olarak öne çıkıyor.
SİVAS’TA ETKİLİ OLAN KUVVETLİ YAĞMUR DİVRİĞİ İLÇESİNDE SELE NEDEN OLDU. SEL SULARI NEDENİYLE KÖYÜN YOLLARI VE TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ.