Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde 'Atölye İletişim' açıldı — İletişim öğrencilerine uygulamalı eğitim imkanı

SCÜ İletişim Fakültesi 'Atölye İletişim'i hizmete açtı; gazetecilik, radyo-televizyon ve sinema öğrencilerine teknik altyapılı uygulamalı eğitim sunulacak.

Yayın Tarihi: 01.12.2025 15:47
Güncelleme Tarihi: 01.12.2025 15:47

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde 'Atölye İletişim' açıldı — İletişim öğrencilerine uygulamalı eğitim imkanı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde "Atölye İletişim" öğrencilerin hizmetine sunuldu

Açılış töreni ve tanıtım

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Atölye İletişim, fakülte konferans salonunda düzenlenen törenle tanıtıldı. Açılışa SCÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, rektör yardımcıları, kentte görev yapan yazılı ve görsel medya temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Projenin amacı ve olanakları

Proje, fakülte öğrencilerinin gazetecilik, radyo-televizyon ve sinema alanlarında uygulamalı eğitim almasını amaçlıyor. Proje kapsamında oluşturulan Atölye İletişim salonu, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmelerine imkan sağlayacak teknik altyapı ve uygulama alanlarıyla dikkat çekiyor.

Rektörün değerlendirmesi

Prof. Dr. Ahmet Şengönül açılışta, öğrencilerin uygulamalı eğitim gördüğünü belirterek, "Biz her türlü desteği veririz. Yeter ki her zaman halkımıza doğru iletilsin. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversitede bir emek var. Bu emeğin küçümsenmesi ve ötelenmesi üzücü bir durum. Bu amaçla da bu ‘Atölye İletişimi’ kurmak istedik. Ayrıca öğrencilerimizin teorik olarak öğrendiklerini uygulamalı olarak da görüyorlar. Ben iletişim fakültesini eğlenceli görüyorum. Çağımız, medya iletişim çağı ve herkes cep telefonundan yapılanı görebiliyor. Öğrencilerimin bu verimli faydalı ve eğlenceli eğitim bir parçası olmalarından mutluluk duyuyorum. Burası sadece bir ders değil, uygulamalı olarak da eğitim görüyorsunuz" dedi.

Dekan'ın vurguladıkları

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez ise projenin takım ve ekip ruhuna katkısına işaret ederek, "Takım ruhunu ve ekip ruhuna büyük katkı sağlayacak. Donanımımız ne kadar güçlü olursa o kadar güzel eserler çıkarırız. Sadece fakültemizin değil Sivas ve Sivas halkının tanımındayız. Bilimsel ve sosyal etkinliklerimizi bu ekiple birlikte yapacağız. 300 kişilik bir ekibimiz var herkese teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Atölye İletişim'in açılmasıyla beraber SCÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, teorik eğitimin yanında uygulamalı çalışmalara erişim sağlayacak alanlarda deneyim kazanmaya başlayacak.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ, ÖĞRENCİLERİN GAZETECİLİK, RADYO-TELEVİZYON VE...

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ, ÖĞRENCİLERİN GAZETECİLİK, RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA ALANLARINDA UYGULAMALI EĞİTİM ALACAĞI "ATÖLYE İLETİŞİMİ" HİZMETE AÇTI.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ, ÖĞRENCİLERİN GAZETECİLİK, RADYO-TELEVİZYON VE...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.