Sistani'den Uluslararası Topluma Sert Mesaj
Irak'ta Şiilerin en üst dini otoritesi olan Ayetullah Ali es-Sistani, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırıları karşısında uluslararası toplumun geçici ve etkili çözümler üretemediğinden dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.
BM Temsilcisi ile Görüşme
Sistani, Necef'teki ofisinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Muhammed el-Hassan ve ekibiyle bir araya geldi. Görüşme sırasında Sistani, bölgedeki trajedinin boyutlarını ve uluslararası toplumun bu duruma yeterince duyarsız kalmasını ifade etti.
Irak'ın Durumu ve İhtiyaçlar
Sistani, Irak'ın ciddi zorluklarla yüz yüze olduğunu ve halkın birçok açıdan sıkıntı çektiğini vurguladı. Iraklıların, yönetimde liyakat ve dürüstlük ilkelerine göre belirlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, geçmişte yaşanan olumsuzluklardan ders çıkarması gerektiğini kaydetti.
Yönetim Reformu ve Yolsuzlukla Mücadele
Din adamı, etkili yönetim için dış müdahalelerin önlenmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve yasadışı silahların kontrol altına alınması gerektiğini belirtti. Sistani, "Yolsuzlukla mücadele her düzeyde devam etmelidir; ancak bu mücadele Irak halkı için zor bir yol olacak,” dedi.