Şişme bot patlamasında yaralanan Aydınlı genç yaşam savaşını kaybetti

Bodrum'da 8 Temmuz'da şişme botun patlaması sonucu ağır yaralanan 20 yaşındaki Mert Özcan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 09.07.2026 12:13
Güncelleme Tarihi: 09.07.2026 12:13

Şişme bot patlamasında yaralanan Aydınlı genç yaşam savaşını kaybetti

Şişme bot patlamasında yaralanan Aydınlı genç yaşam savaşını kaybetti

Olayın ayrıntıları

Edinilen bilgiye göre, 8 Temmuz öğle saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Marina bölgesinde bir motoryata ait yardımcı 8 metrelik şişme botta temizlik çalışması yapılıyordu. Henüz bilinmeyen bir nedenle gaz kolu takılı kaldı.

Kontrolden çıkarak bir anda ileri fırlayan bot rıhtıma çarparak patladı. Patlama sırasında botta bulunan 20 yaşındaki Mert Özcan ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Özcan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Etki ve soruşturma

Hayatını kaybeden Özcan'ın nüfus kaydının Aydın'ın Köşk ilçesi Koçak Mahallesi'ne ait olduğu ve Bodrum'da gemide çalıştığı öğrenildi. Ölümü ailesi, yakınları ve memleketi Köşk'te büyük üzüntüye neden oldu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

AYDIN'DAN MUĞLA'YA BİR GEMİDE ÇALIŞMAYA GİDEN VE MEYDANA GELEN ŞİŞME BOT PATLAMASINDA AĞIR...

AYDIN'DAN MUĞLA'YA BİR GEMİDE ÇALIŞMAYA GİDEN VE MEYDANA GELEN ŞİŞME BOT PATLAMASINDA AĞIR YARALANAN 20 YAŞINDAKİ MERT ÖZCAN, KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ.

AYDIN'DAN MUĞLA'YA BİR GEMİDE ÇALIŞMAYA GİDEN VE MEYDANA GELEN ŞİŞME BOT PATLAMASINDA AĞIR...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.