Şişli konserinde iki can kaybı: vali Gül adli tespitleri açıkladı

Vali Davut Gül, Şişli'deki konserde fenalaşan üç kişiden ikisinin adli tıpta farklı uyuşturucular tespit edilmesi sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 19.10.2026 12:46
Güncelleme Tarihi: 19.10.2026 12:58

Şişli konserinde iki can kaybı: vali Gül adli tespitleri açıkladı

İstanbul valisi Davut Gül olayla ilgili açıklama yaptı

İstanbul Valisi Davut Gül, Şişli'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Unreal x Jeton" konserinde fenalaşan üç kişiden ikisinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin ise hastanedeki tedavisine devam edildiğini bildirdi.

Olayın büyüklüğü ve sağlık durumu:

Gül, Azağa’da incelemelerde bulunduğunu belirterek olayın konser kaynaklı olmadığını vurguladı. Konsere giden 3 hemşehrimiz maalesef farklı uyuşturucular kullanmışlar, dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bunlar adli tıp raporlarında tespit edildi. Uyuşturucudan kaynaklı bir ölüm hadisesi meydana geldi".

Adli süreç ve incelemeler:

Vali Gül, konser ya da konserde yenilen içilen ürünlerle ilgili bir problem olmadığını belirtti ve Tarım müdürlüğümüz numuneleri aldı dedi. Ayrıca, "ölüm ve yaralama olduğu için adli süreç sürüyor" bilgisini paylaştı.

Yetkililer, adli tıp raporlarındaki tespitlerin ardından soruşturmanın ve ilgili incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.