Şişli etkinliğinde kaybolan bilgisayar iddiası: kameralar Okan Karacan'ı gösteriyor

Şişli'deki bir programda dizüstü bilgisayarın çalındığı iddiasına ilişkin güvenlik görüntüleri yayımlandı; Okan Karacan gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 09.09.2026 18:07
Güncelleme Tarihi: 09.09.2026 18:07

Şişli etkinliğinde kaybolan bilgisayar iddiası: kameralar Okan Karacan'ı gösteriyor

olayın ortaya çıkışı:

İstanbul Şişli'de düzenlenen bir etkinlik sırasında masada bırakılan dizüstü bilgisayarın kaybolduğu iddiası, güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından gündeme geldi. Olay, 27 Şubat 2026 tarihinde Şişli Merkez Mahallesi Darülaceze Caddesi'nde gerçekleştiği belirtildi. Şikâyetçi E.Ş.A., 02 Mart'ta Şişli Polis Merkezi'ne başvurarak bilgisayarının çalındığını, kamera görüntülerinde suçlunun Okan Karacan olduğunu ileri sürdü.

emniyet çalışması ve kamera kayıtları:

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine güvenlik kamera kayıtlarını detaylı biçimde inceledi ve görüntülerde masa üzerindeki bilgisayarı alan kişinin Karacan olduğunu raporladı. Kayıtlarda Karacan’ın telefonla konuştuğu, masadaki bilgisayarı inceledikten sonra koltuğunun altına aldığı ve olay yerinden ayrıldığı görüntülere yansıdı. Görüntüler, soruşturmanın yönünü belirleyen temel delil olarak kaydedildi.

karacan ve ailenin beyanları:

Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Okan Karacan, iddialara karşılık olarak bilgisayarı 'yanlışlıkla aldığını' söylediğini beyan etti. Karacan ayrıca, 1 Mart tarihinde kendisini darbettiklerini ve kaçırıldığını, aracın bagajına konulduğunu ve kafasına silah kabzası ile beş kez vurulduğunu iddia etti. Bu iddialar, emniyetin araştırma konusu oldu.

Karacan’ın annesi İ.K. ise polis ifadesinde farklı bir tablo çizdi. Anne, oğlunun iftar programına katıldıktan sonra eve bilgisayarla döndüğünü, cihazın kendisine hediye edildiğini ve birkaç gün sonra kapıya gelen kişiye bilgisayarı verdiğini anlattı. İ.K. ayrıca oğlunun o gün odasından çıkmadığını, zorla dışarı çıkarılmadığını ve darp edilmediğini söyledi. Anne, Karacan’ın psikolojik rahatsızlığı olduğunu ve daha önce ilaç kullandığını, ancak bir süredir ilaçlarını düzenli almadığı için dengesiz davranışlar sergileyebildiğini belirtti.

adli süreç ve sonuç:

Olayla ilgili olarak Okan Karacan, 'açıkça hırsızlık' suçlamasıyla gözaltına alındı ve 7 Mart tarihinde adliyeye sevk edildi. Savcılık sürecinin ardından Karacan serbest bırakıldı. Soruşturma, emniyetin kamera kayıtları ve taraf beyanları ışığında sürdürülüyor.

Dosyaya giren görüntüler ile tarafların çelişkili anlatımları, olayın çözümünde belirleyici rol oynayacak. Emniyetin değerlendirmeleri ve adli süreç tamamlandıkça daha net bir sonuca ulaşılacağı bildirildi.

Ünlü tiyatrocu Okan Karacan hakkında "bilgisayar çaldı" iddiası: O anlar kamerada

Ünlü tiyatrocu Okan Karacan hakkında "bilgisayar çaldı" iddiası: O anlar kamerada

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.