Şişli'deki ilaçlama sonrası 3 yaşındaki Karan'ın ölümü: Adli Tıp 'böcek ilacı zehirlenmesi' dedi

Şişli'de yapılan ilaçlamadan sonra rahatsızlanan 3 yaşındaki Karan hayatını kaybetti. Adli Tıp raporu ölümü 'böcek ilacı zehirlenmesi' olarak belirledi.

Yayın Tarihi: 22.11.2025 11:00
Güncelleme Tarihi: 22.11.2025 11:07

Şişli'deki ilaçlama sonrası 3 yaşındaki Karan'ın ölümü: Adli Tıp 'böcek ilacı zehirlenmesi' dedi

Şişli'deki ilaçlama sonrası 3 yaşındaki Karan'ın ölümü: Adli Tıp 'böcek ilacı zehirlenmesi' dedi

Fatih'te Böcek ailesinin kaldığı otelde ilaçlama yapan firmanın, 18 Nisan'da Şişli'de bir dairede gerçekleştirdiği ilaçlamanın ardından 3 yaşındaki Karan Yazıcı'nın yaşamını yitirdiği iddia edildi. Adli Tıp Kurumu raporu, çocuğun ölümünün böcek ilacı zehirlenmesi sonucu gerçekleştiğini belirtti.

Olayın seyri

Olay, 18 Nisan'da Halil Rıfat Paşa Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Karşı dairenin ilaçlanmasının ardından Yazıcı ailesinin 3 yaşındaki çocuğu Karan rahatsızlandı. Gece saatlerinde kusma şikayetiyle hastaneye götürülen çocuk, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Adli Tıp ve soruşturma

Soruşturma kapsamında talep edilen otopsi raporunda, çocuğun ölümüne travmatik bir nedenin eşlik etmediği; ölümün böcek ilacı zehirlenmesi sonucu meydana geldiğinin ifade edildiği belirtildi. Olayla bağlantılı olduğu iddia edilen ilaçlama firmasının, Fatih'teki Böcek ailesinin olayında adı geçen firma olduğu da öne sürüldü.

Baba Şahin Yazıcı'nın ifadesi

Oğlunun ölümünün ardından baba Şahin Yazıcı şikayetçi oldu. Yazıcı'nın savcılıkta verdiği ifadede yer alan açıklamalar şöyle:

"Akşam saatlerinde eve geldiğimde yan dairemiz olan 1 numaralı dairede ilaçlama yapıldığını ve dairede oturan ismini Firuze isimli kişinin ilaçlamadan dolayı ’bebeğimize zararı olup olmayacağını sorduğunda’ ilaçlama şirketinden ’herhangi bir zarar ve etki olmayacağını’ cevabını aldığını öğrendim. İkametime de girerken bahse konu ilaçlanan dairenin hava geçirecek kısımlarının bant ile kapatıldığını ve evime girdiğimde de ilaçlanan dairenin mutfak camının içerideki zehirli gazın çıkması amacıyla açık olduğunu gördüm. Bu mutfak camı oğlumun kalmış olduğu odanın bulunduğu alt kattaki camdır. Eve girdiğimde oğlum ve eşim evdelerdi. İkamet içerisinde rutin olarak günümüzü geçirmeye başladık. Aynı günün gecesi yani 19 Nisan'ın 20 Nisan'a bağlayan gece saat 00.00'dan sonra Karan ara ara kusmaya başladı. Eşim ile birlikte Karan'ın üşüttüğünü düşünerek ara ara ateşini kontrol ettik. Oğlumun ateşi normal derecelerdeydi. Biraz vakit ilerledikten sonra Karan ara ara az miktarlarda kusması oldu. Biz yine oğlumun üşütmüş olabileceğini düşündük. Sonrasında eşimde aynı şekilde rahatsızlandı ve kusmaya başladı."

Yazıcı, devamla şunları aktardı:

"Gece boyunca Karan aşırı derece su istedi. Sabah saatlerine kadar su içti. Sabaha karşı da önceki kusmasından farklı olarak fazla miktarda ve aşırı derecede kusması oldu. Eşim, Karan'ın üstüne kusmasından dolayı üzerini çıkardı. Ben de sabaha karşı mide bulantısı ve kusma isteği olunca zehirlendiğimizi düşünerek hastaneye gitmeye karar verdik. Eşim babasını arayarak durumu anlattı. Sonrasında hazırlanarak tedavi olmak amacıyla Şişli'deki özel hastaneye gittik. Babam da bu sırada hastaneye geldi. İlk önce hastanede zehirlenme şüphesi olduğu için acil bölümüne başvurduk ve buradaki görevlilere bir gün öncesinde yani 19 Nisan'da eşim, çocuğum ve benim aynı yemekleri yemediğimizi, zehirlenme şüphemizin gıdadan dolayı olmadığını belirttik. Sonrasında bizi Pediatri bölümüne yönlendirdiler. Apar topar oğlumun bulunduğu Pediatri bölümüne geçtim buraya geçtiğimde oğluma kalp masajı yapılmaktaydı. Yaklaşık 2 - 2 buçuk saat kadar oğluma kalp masajı yapıldı. Bu müdahale esnasında sürekli olarak müdahalede bulunan görevlilerden birileri içeri dışarı giderek eksik malzeme almaya gidip geldi. Bu müdahalenin sonunda oğlumun kalbinin durduğunu ve vefat ettiğini öğrendik. Ben oğlumun ilaçlama yapılan dairenin Karan'ın odasının bulunduğu odadaki camın açılmasından dolayı etkilendiğini ve ilaçlama şirketinin ilaçlamadan ötürü herhangi bir etkisinin olmayacağını söyleyerek ihmali olduğunu düşünüyorum. Ben konu ile ilgili oğlum Karan ile ilgili ölümünde ihmali olduğunu düşündüm ve olay nedeniyle öğrendiğim DSS ilaçlama isimli şirketten davacı ve şikayetçiyim."

Süreç ve beklenen adımlar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Adli Tıp Kurumu raporu soruşturmanın önemli bir unsuru olarak yer alıyor. Soruşturmanın ilerleyişi ve adli süreçte olası bilirkişi incelemeleri, firma faaliyetlerinin ve ilaçlama uygulamalarının detaylı incelenmesi bekleniyor.

FATİH'TE BÖCEK AİLESİNİN KALDIĞI OTELDE İLAÇLAMA YAPAN FİRMANIN 18 NİSAN'DA ŞİŞLİ'DE BİR EVDE DE...

FATİH'TE BÖCEK AİLESİNİN KALDIĞI OTELDE İLAÇLAMA YAPAN FİRMANIN 18 NİSAN'DA ŞİŞLİ'DE BİR EVDE DE İLAÇLAMA YAPTIKTAN SONRA 3 YAŞINDAKİ KARAN YAZICI'NIN DA HAYATINI KAYBETTİĞİ İDDİA EDİLDİ. ADLİ TIP KURUMU RAPORUNDA TALİHSİZ ÇOCUĞUN ‘BÖCEK İLACI ZEHİRLENMESİ' SONUCUNDA ÖLDÜĞÜ BELİRTİLDİ.

FATİH'TE BÖCEK AİLESİNİN KALDIĞI OTELDE İLAÇLAMA YAPAN FİRMANIN 18 NİSAN'DA ŞİŞLİ'DE BİR EVDE DE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.