Şişli'de kargo kılığında silahlı saldırı: Yönetmeni yaralayan şüpheliler yakalandı

Şişli'de kargo görevlisi kılığına giren saldırganların yönetmene silahlı saldırısı sonrası yakalanan şüpheliler adli işlemlere sevk edildi.

Yayın Tarihi: 08.01.2026 13:28
Güncelleme Tarihi: 08.01.2026 13:28

Şişli'de kargo kılığında silahlı saldırı: Yönetmeni yaralayan şüpheliler yakalandı

Şişli'de kargo kılığına giren saldırganlar yönetmeni silahla yaraladı, zanlılar yakalandı

İstanbul'un Şişli ilçesinde, kendilerini kargo firması çalışanı olarak tanıtıp evin ziline bastıktan sonra içeri giren ve yönetmen Orkun Seren Yüce'ye silahlı saldırı düzenleyen şüphelilerin yakalandığı bildirildi.

Olayın gelişimi

Edinilen bilgiye göre, olay 30 Aralık günü saat 09.50'de Şişli Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleşti. Kapıyı açan 51 yaşındaki yönetmen Orkun Seren Yüce, kasklı şüphelilerin silahlı saldırısına uğradı ve sol dizinden yaralandı. Yüce, eşi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırı sonrası bölgeye intikal eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çevrede geniş çaplı inceleme başlattı. Yapılan ilk çalışmalarda Yüce ve eşinin bir süredir yeni nesil motosikletli suç örgütlerinden tehdit aldıkları, olay günü de telefonla tehdit edildikleri tespit edildi.

Deliller ve teknik inceleme

Olay yeri incelemelerinde saldırıda kullanılan motosikletin üzerinde sahte plaka olduğu belirlendi. Ekipler, sahte plakanın izini sürerek motosikletin rotasını mercek altına aldı ve olay yerinde bulunan boş mermi kovanı ile eldivenin incelemesini gerçekleştirdi. Bu incelemeler sonucu şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

Operasyonlar ve yakalamalar

Titizlikle yürütülen operasyonlarda, motosikleti kullanan T.K. (27) ile motosikleti temin eden U.G. (36), saldırıdan bir gün sonra, yılın son gününde Kağıthane'de saklandıkları adreste gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda 1 motosiklet kaskı, 1 ruhsatsız tabanca, 29 mermi ve bir eldiven ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren asayiş ekipleri, saldırıda tetiği çektiği iddia edilen B.Y. (27) ile olayı organize ettikleri belirtilen F.F.K. (32) ve M.R.T. (30)'yi il dışında saklandıkları adreslerde tespit etti. Tekirdağ Marmara Ereğli'de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda üç şüpheli ile birlikte 3 silah, 4 şarjör ve 21 mermi ele geçirildi ve şüpheliler gözaltına alındı.

Soruşturmanın durumu

İstanbul'a getirilen şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmak üzere tutuldu. İlk operasyonda yakalananlardan U.G. hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanırken, T.K. tutuklandı. 5 Ocak'ta yakalanan B.Y., F.F.K. ve M.R.T. hakkında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Emniyet yetkilileri soruşturmanın sürdüğünü ve elde edilen delillerin titizlikle değerlendirildiğini açıkladı.

Kargo görevlisi gibi evine girdikleri yönetmeni silahla yaralayan saldırganlar yakalandı

Kargo görevlisi gibi evine girdikleri yönetmeni silahla yaralayan saldırganlar yakalandı

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.