Şişli'de araca saldırı iddiası sonucu sürücüye para cezası ve geçici el koyma
İstanbul Şişli'de iki sürücü arasında çıkan tartışmada bir araca saldırdığı iddia edilen sürücü B.E., sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine ekiplerce tespit edildi. Olayın görselleri, yaşanan tartışmanın ve müdahalenin belirlenmesine temel oluşturdu.
Olayın gelişimi
İddiaya göre Şişli'de başlayan tartışma sırasında sürücülerden biri diğerine saldırdı. Sosyal medyada dolaşıma giren trafik tartışması konulu görüntülerin ardından yapılan çalışma sonucunda araç sürücüsü B.E. tespit edilerek yakalandı.
Uygulanan idari ve adli yaptırımlar
Yapılan tespit ve işlemler sonucunda sürücü B.E.'ye; trafik güvenliğini ve düzenini ihlal eden davranışlar gerekçesiyle toplam 192 bin 719 lira idari para cezası uygulandı. Cezanın dayanağı olan hususlar arasında, trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip etmek veya bu amaçla araçtan inmek, aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin tek yönlü karayollarında araçlarını ters istikamette sürmesi ve araç kullanırken sürücü belgelerini yanında bulundurmamak yer aldı.
Ayrıca araç, trafikden 60 gün süreyle men edildi ve sürücü belgesine 60 gün süreyle geçici el konuldu. Olayla ilgili olarak B.E. hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Bu işlemler, trafik güvenliğinin sağlanması ve benzer ihlallerin caydırılması amacıyla gerçekleştirildi.
İSTANBUL ŞİŞLİ'DE ÇIKAN TARTIŞMADA BİR ARACA SALDIRDIĞI İDDİA EDİLEN SÜRÜCÜYE TOPLAMDA 192 BİN 719 LİRA PARA CEZASI KESİLİRKEN, EHLİYETİNE 60 GÜN SÜRE İLE EL KONULDU.