Şırnak'ta Anma Programı
Şırnak ve Bingöl, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ikinci yılı dolayısıyla düzenlenen anma programları ile hayatını kaybedenleri andı. Şırnak'ta İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü öncülüğünde Belediye Dengbej Evi'nde gerçekleştirilen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve depreme dair sinevizyon gösterimi yapıldı.
Vali Birol Ekici, programda yaptığı konuşmada, 11 ili etkileyen bu asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Ekici, devletin depremzedelere yönelik yaptığı 201 bin konutun teslim edildiğini belirterek, milletin bu çetin sınavdan başarıyla çıktığını ifade etti. "Milletimiz, devletimiz bu sınavdan başarıyla çıkmıştır. Depremde herkes elinden gelen bütün gayreti göstermiştir," diye ekledi.
Belediye Başkanı Mehmet Yarka, belediye olarak deprem bölgesine personel ve ekipman desteği sağladıklarını kaydetti. Programda ayrıca, İl Müftüsü Orhan Örnek, depremde hayatını kaybedenler için dua etti. Programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, AFAD İl Müdürü Muzaffer İşle ve diğer kurum temsilcileri katıldı.
Bingöl'deki Anma Töreni
Bingöl'de depremler sonucu yaşamını yitirenler için Şehir Mezarlığı'nda bir anma programı düzenlendi. Program kapsamında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Vali Ahmet Hamdi Usta ile Belediye Başkanı Erdal Arıkan, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken mezarlara karanfil bıraktı.
Vali Usta, Valilik Toplantı Salonu'nda yaptığı açıklamada Bingöl genelinin 1. derece tehlikeli deprem bölgesinde olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Usta, 14 konteyner kent alanının belirlendiğini ve Japonya'dan bir teknik heyetin Bingöl'e davet edildiğini, depremle ilgili projeler hazırlamak üzere çalışmalara başlandığını aktardı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentsel dönüşüm ile ilgili yürütülen projeleri de gündeme getirdi.
Şırnak ve Bingöl'de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ikinci yılı dolayısıyla anma programları düzenlendi. Şırnak Valisi Birol Ekici, programda konuşma yaptı.
Şırnak ve Bingöl'de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ikinci yılı dolayısıyla anma programları düzenlendi. Şırnak Valisi Birol Ekici, programda konuşma yaptı.