Yaban Keçisi Avına Ciddi Ceza
Şırnak'ın Silopi ilçesinde, yaban keçisi avlayan bir kişiye 660 bin lira ceza verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kösreli köyü kırsalında, Cudi Dağı bölgesinde meydana gelen bir av ihbarı üzerine derhal harekete geçerek incelemelerde bulundu.
Av Yapan Kişi Tespit Edildi
Yapılan çalışmalar sonucunda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, S.B. isimli kişinin yaban keçisi avladığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, avcıya 660 bin lira ceza uygulanmıştır.
Koruma Altında Olan Türler
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, yaptığı açıklamada yaban keçilerinin Cudi ve Gabar dağları ile Beytüşşebap, İdil ve Uludere ilçelerinde yaşam alanı bulduğunu belirtmiştir. Kalay, yaban keçisi avına ceza uygulanmasının ayrıntılarını şöyle açıkladı:
"Yaban keçisi avlayan kişiye 650 bin lira tazminat, 10 bin lira da 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet suçundan ceza uygulandı. Bu hayvanlarımız koruma altında ve nesli tehlike altında olan türler arasında. Vatandaşlarımızdan bu hayvanların korunması için hassasiyet göstermelerini bekliyoruz."
Bu olay, avcılık faaliyetlerinin denetimi ve yaban hayatın korunmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaban keçisi avlayan kişiye 660 bin lira ceza verildi.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaban keçisi avlayan kişiye 660 bin lira ceza verildi.