Şırnak'ta terörsüz Türkiye hedefine dönüş yok

Mustafa Demir, Şırnak'ta 'terörsüz Türkiye' vizyonunda geri adım atılmayacağını, sürecin yatırım, istihdam ve refah artışını beraberinde getireceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 08.09.2026 16:11
Güncelleme Tarihi: 08.09.2026 16:14

Şırnak'ta terörsüz Türkiye hedefine dönüş yok

Mustafa Demir'in Şırnak çıkışı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamında geldiği Şırnak'ta partisinin teşkilat mensupları ve basınla bir araya gelerek, "Terörsüz Türkiye" hedefine ilişkin kararlılık mesajları verdi. Şırnak Öğretmenevi'nde düzenlenen "Kardeşlikle Kenetlenen, İstikrarla Güçlenen Türkiye" başlıklı toplantıda konuşan Demir, terörün tamamen ortadan kaldırılmasının artık geri dönüşü olmayan bir hedef olduğunu ifade etti.

siyaset anlayışı ve millet davası:

Konuşmasının ilk bölümünde teşkilat mensuplarına hitap eden Demir, AK Parti içindeki makam ve sıfatların değil, millet için yapılan hizmetin öncelikli olduğuna vurgu yaptı. Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkça dile getirdiği "millet davası" anlayışını tekrar ederek siyasetin amacının milletin refahını yükseltmek, düşünce özgürlüğünü temin etmek ve ülkenin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu belirtti. Kendi ifadeleriyle, isimlerin önündeki sıfatların hiçbir önemi yok; asıl değer, vatandaşın hayatına katkı yapabilmekten geliyor.

terörle mücadele, bölgesel etkiler ve ekonomik beklentiler:

Demir, Türkiye'nin uzun yıllardır karşılaştığı sorunların gelişmenin önünde engel teşkil ettiğini, bölgenin İkinci Dünya Savaşı sonrasında şekillendiğini ve Türkiye'nin Milli Mücadele ile iradesini ortaya koyduğunu ifade etti. Şırnak'ı terörden en çok etkilenen illerden biri olarak tanımlayan Demir, "50 yıldır mücadele edilen terör bariyeri kuruldu" tespitini paylaştı ve bugün 86 milyon vatandaşın birlik içinde geleceğe yürüdüğünü söyledi.

Demir, "Terörsüz Türkiye" vizyonunun sadece ülke içinde değil, bölge ve dünya açısından da önem taşıdığını vurguladı. Terörün sona ermesiyle Türkiye'nin daha güçlü biçimde bölgeye açılacağını, Gazze'den Afrika'ya, Türkistan'a kadar dünyanın farklı coğrafyalarındaki mazlumlara el uzatabilecek bir ülke olacağını dile getirdi. Ayrıca terörün sona ermesinin sadece güvenlik değil, ekonomik ve sosyal kalkınma için de ön koşul olduğuna dikkat çekti: daha fazla iş, daha fazla aş, daha fazla refah ve teknoloji yatırımı imkânı sağlanacağı ifade edildi.

yasal düzenlemeler ve toplumsal uzlaşma:

Demir, süreçte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle bu vizyonun kapsamlı bir projeye dönüştüğünü belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine dair" düzenlemenin 467 milletvekilinin oybirliğiyle kabul edilmesini siyasi uzlaşı açısından önemli bir adım olarak niteledi. Toplumsal uzlaşının sağlanması halinde 86 milyon insanın ortak zemininde çözülemeyecek hiçbir sorun olmayacağını vurguladı.

Konuşmasında en dikkat çekici ifadelerinden birini şu sözlerle paylaştı: "Ülkemizden terör, ülkemizden ve bölgemizden tamamen arındırılacaktır. Bu hedeften artık dönüşümüz yoktur." Bunun, yalnızca güvenlik hedefi olmayıp aynı zamanda gelecek kuşaklara bırakılacak huzurlu, güçlü bir Türkiye temennisi olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

Şırnak'ta hizmetler, yerel yönetim anlayışı ve muhalefet eleştirisi

Demir, Şırnak'ın son yıllarda yaşadığı dönüşümü de detaylı şekilde anlattı. Ulaşım, sağlık, eğitim ve altyapı alanlarında yapılan yatırımlarla şehrin geçmiş görüntüsünden büyük ölçüde farklılaştığını; otoyollar, köprüler, tüneller, şehir hastaneleri ve üniversiteler gibi projelerin hayata geçirildiğini söyledi. Bu dönüşümün temelinde birey odaklı hizmet anlayışı ve yerel yönetimlerin siyasi ayrım gözetmeksizin hizmet götürmesi olduğunu belirtti.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka'yı örnek gösteren Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yarka'ya verdiği talimatı aktardı: "Bize oy versin, vermesin, herkese hizmet en güzel şekilde sunulacak." Demir, doğalgazın ihtiyaç sahibi hane halkına kadar ulaştırılmasının önemine, altyapı ve sosyal hizmetlerin güçlendirilmesine değindi.

Aynı oturumda CHP'li belediyelere yönelik eleştiriler de yer aldı. Demir, belediye bütçelerinin vatandaşın emaneti olduğunu belirterek kaynakların kişisel ya da siyasi kariyer hedefleri için kullanılmaması gerektiğini savundu. Tabela değişikliklerinin ve kadro oynatışlarının vatandaşın değerlendirmesini değiştirmeyeceğini, bu milletin CHP'ye prim vermeyeceğini ifade etti.

kardeşlik vurgusu ve provokasyon uyarısı:

Konuşmasını Türkler ve Kürtlerin aynı coğrafyanın insanları olduğu vurgusuyla sürdüren Demir, bölgenin huzuru için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Süreçte provokatif söylemlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Önümüze çıkan provokatif söylemlere, kışkırtıcı ve yersiz sözlere itibar etmeyeceğiz" dedi. Sürece sakinlik ve vakur bir şekilde sahip çıkmanın kardeşliğin pekiştirilmesi açısından vicdani, ahlaki ve inançsal bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Toplantıya Demir'in yanı sıra Yerel Yönetimler Bölge Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Koordinatörü Ali Cumhur Taşkın, Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Şanlıurfa milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, Abdürrahim Dusak ve Hikmet Başak, Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ile Siirt Milletvekili Mervan Gül katıldı.

Demir'in konuşması, parti yetkililerinin yerel yönetim hizmetleri, toplumsal bütünleşme ve terörle mücadeledeki kararlılığın altını çizmesiyle sona erdi; mesaj net ve tekrardır: hedef terörün tamamen arındırıldığı, yatırım ve refahın arttığı bir Türkiyedir ve bu hedeften dönüş yoktur.

AK PARTİ TARAFINDAN TÜRKİYE GENELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN "TÜRKİYE YÜZYILI BULUŞMALARI" PROGRAMI...

AK PARTİ TARAFINDAN TÜRKİYE GENELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN "TÜRKİYE YÜZYILI BULUŞMALARI" PROGRAMI KAPSAMINDA ŞIRNAK’A GELEN AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI MUSTAFA DEMİR, KENTTE PARTİLİLER VE BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!