Şırnak'ta kına gecesini binlerce kelebek engelledi
olayın gelişimi
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde günlerdir süren sıcak hava, tırtılların kelebeğe dönüşmesine neden oldu. Dönüşümün ardından ortaya çıkan sürüler, akşam saatlerinde ışıklandırma olan alanlara yöneldi ve ışık gören her yeri yoğun şekilde doldurdu.
İlçeye bağlı Başaran köyü'nde düzenlenen kına gecesinde de sahne ışıkları ve sokak lambalarının yakınlarına toplanan binlerce kelebek, davetlilerin halay çekmesine engel oldu. Davetliler oturmak zorunda kalırken, kelebekler ışıklandırma çevresinde uzun süre uçuştu.
etkiler ve sonuç
Orkestra eşliğinde saatlerce ışıklandırmanın etrafında dolaşan kelebekler, gece geç saatlere kadar etkinliği aksattı. Gelin ve damat kına yakma işlemini tamamladıktan sonra düğünü sona erdirmek zorunda kaldı. Haberde, meşe ağaçlarından beslenen ve sayıları her geçen gün artan on binlerce kelebek'in akşam karanlığıyla birlikte sokak lambaları çevresinde sabaha kadar uçtuğu bildirildi.
Kaynak: SG-YRT
Düğün alanını kelebekler sardı: Davetliler oturdu, kelebekler dans etti