Şırnak'ta, yerel Valilik tarafından yapılan açıklamada, bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiği duyuruldu. Bu uygulama, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ile şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla hayata geçirildi.
Açıklamada, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ile Güvenlik Bölgeleri Kanunu doğrultusunda, Beytüşşebap ilçesinin Dilekyolu, Tuzluca, Ayrancı, Çığlıca ve İncebel Dağları bölgelerinin 4-12 Ağustos tarihleri arasında 9 gün süreyle geçici olarak özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.
İlan edilen bölgelerin koordinatları, Valiliğin resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı. Açıklamada, vatandaşların bu alanlara izinsiz girmemelerinin can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı vurgulandı.